logo

DOĞAN GÖNÜLLÜ YAZDI: “METİN DEMİR… EVRİM BALBALOĞLU”


Doğan GÖNÜLLÜ

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberhayat/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV3/single-kose-yazilari.php on line 34
haber@haberhayat.net

Zonguldak Merkezli Kanal Z Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı meslektaşımın daveti üzerine bir ay kadar önce ‘Gönüllü Ajanda’ programlarına başladım.

Perşembe günleri saat 19:30 ile 21:00 arasının bana emanet olduğunu söyleyen Kırlı’ya teşekkür edip sırası ile Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, BEÜ Grizu 263 Takımını temsilen Takım Danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ile takımdaki öğrencilerden Osman Turgut, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir ve son olarak İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu’nu ağırladım.

Özellikle “Ağırladım” diyorum çünkü benim tarzım bu. Konuğum kim olursa olsun ölçüm, kamuoyu adına sorulması gerekenleri sormak, cevaplarını alabilmektir. Polemiğe girmek, taraf tutmak veya belirli bir grubun sesi/karşıtı olmak bana göre değil. Gerektiğinde polemiğin, tartışmanın alasını yaparım ve eminim ki daha fazla izlenirim ama daha fazla izlenmek yerine daha fazla fayda sağlayabilmeyi tercih ediyorum.    

Bu da benim yoğurt yiyişim…

METİN DEMİR:

‘Gönüllü Ajanda’da beni en çok şaşırtan Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir oldu.

Sakin kişiliğinin arkasında kararlı ve ısrarlı, çelik gibi bir irade ile siyasetten ticarete, CHP’den Ak Parti’ye, Filyos’tan Ereğli tersanelerine kadar geniş bir yelpazede konulara vakıfıyet gördüm. Onunla daha önceki bir programda Filyos Projesi Endüstri Bölgesi İşletmecisi olarak Tosyalı Holding’in atanması üzerine “babayiğit” benzetmesine karşı çıkmıştım.  Şimdi de TPAO’ya liman işletmecisi olarak imtiyaz tanınmasına ben olumlu o ise “denklem” gerekesi ile o karşı çıkıyor.  Yani her konuda kendisi ile aynı düşünmüyorsam da kesinlikle bölge konularına vakıf ve mantığını duygularının önünde tutabilen, lafını esirgemeyen ama bunu bağırmadan/çağırmadan yapan “dürüst bir lider duruşu” gördüm.   

Kendinden emin tavırları ile dikkatimi çeken Demir’e özel sohbetimizde “ufukta siyaset var mı?” diye sorduğumda gülümseyerek, kararlı ve beklemediğim bir cevabı vermesi beni daha da çok şaşırtsa da ilimizde sinerji yaratabilecek, kendini ortaya koyabilecek, iddialı bir yetkilinin varlığına çok sevindim.

Dileğim odur ki Zonguldak Bölgesinde Metin Demir’ler çoğalsın…

BALBALOĞLU NEREYE?

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr.Evrim Balbaloğlu siyasete iyice ısınmış görünüyor.

Onun da; naif, zarif görüntüsünün arkasında yoluna baş koyduğu idealde yaman bir stratejist olduğunu anlamış bulunuyorum!

Öyle ki; canlı yayında nerede ise bir saat boyunca hiç durmadan konuşan Balbaloğlu’nun gönlünde yatan ‘aslan’ın milletvekilliği olduğunu  “Benim hedefim vatandaşın fakirliği için değil zenginliğinde eşitlenen bir Türkiye için çalışmak.” sözleri ile açıklaması bile bir strateji olsa gerek.

Dedim ya ben parti içi çekişmeler girmeyi hiç sevmem ve zaten de bizim işimiz bu değil. Ama şu kadarını söyleyeyim ki Balbaloğlu, sıkı çalışması ile ‘oy’un sahibi olan halkın rüzgârını arkasına alabilmeyi başarma yolunda yelkenlerini açmış durumda.

Teşkilat denizindeki dalgalanmayı durulttuğunda kıyıya varabilmesi içten bile değil!    

Paylaşın:
Etiketler: » »
Share
927 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • GÖNÜLLÜ YAZDI : DÜNYADA İLK VE TEK!

    22 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Türk milletinin siyasi iradesi bir asırdan daha fazla süredir 23 Nisan 1920’de ilk kez toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nde temsil ediliyor. Bu zor günlerde Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün girişimi ile ilk kez toplanan TBMM’de  Türk halkını temsil eden milletvekilleri, milli egemenlik ve birlik iradesini ortaya koydu.  Atatürk, Cumhuriyetimizin ilanından sonra 23 Nisan tarihini Dünya’da örneği tek olan büyük öngörü ile çocuklarımızın milli bilinçle yetişmesini desteklemek amacı ile Ulu...
  • PANTEREKLİ’NİN AZİZ ANDREAS’I VE BİZANS’TA KUTSAL KİŞİLER

    22 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Azizler ( Hagios ) ve kutsal kişiler ( hosios ), bütün Hıristiyan dünyası için önem taşır ama aziz kültürü Doğu Hıristiyan kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Genellikle bu kutsal kişiler öncelikle halk arasında yerel anlamda kabul görür ve bir saygınlığa ulaşırlardı. Giderek o kişinin ya da onun fiziksel kalıntılarının ( rölik ) etrafında yerel bir kült oluşurdu. Röliklerin bazı mucizeler gerçekleştirdiği inancı yayılır, insanlar burayı ziyaret etmeye başlar, ikonaları yapılırdı. Kilise tarafından, kilisenin ‘litürjik’ takvimine ve aziz k...
  • ÇOBANLARIN TANRISI

    08 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Herakleia Pontika yöresinde de yaygın olarak tapınılan ama hakkındaki mitosların oldukça belirsiz olan Aristaios; ‘çobanların tanrısı’ olarak bilinir. Genellikle kabul edilen bir açıklamaya göre, Apollon ile Nympha ( su perisi ) Kyrene’nin oğlu olarak Libya’da doğan Aristaios, daha sonra Teb’e gitmiş, burada Musalar’dan sağaltma ve kehanette bulunma dersleri almıştır. Kadmos’un kızıyla evlenerek Aktaion’un babası olmuştur. Uzun yolculuklardan sonra Trakya’ya varan Aristaios’un, Herakleia Pontika havalisine de gelip burada ‘khlaina’ dene...
  • POSBIYIK NASIL KAZANDI?

    08 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    13 Şubat’ta bu köşede kaleme aldığım “Seçime Doğru-2” başlıklı yazımda Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın seçimi kazanmaya en yakın aday olduğunu yazmıştım. Ayrıca, o tarihte adayı henüz yeni belli olan (Aday gösterilen İbrahim Sezer'in isminden soyutlanmış olarak) Ak Parti’nin ise adeta Ereğli’de seçimi almak gibi bir kaygısının olmadığını kast ederek, “Belki de, Ak Parti Ereğli’yi de kazanıp bir de buranın vaatlerini yerine getirme ‘zorluğuna-masrafına-risklerine(!)’ girmek istemiyordur kim bilir!!!” yorumunu kaydetti...