logo

‘DOSTLUK VAKTİ’NDE GÖNÜLLER FETHEDİLDİ

  • Konya Mevlana Kültür Merkezinde ‘Dostluk Vakti’ sloganı ile düzenlenen Şebi-i Arus programı gönülleri fethetti.

Konya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik ve Belediye Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen Hazreti Mevlana’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri Şeb-i Arus programı ile sona erdi. 7 -17 Aralık tarih arlığında devam eden program kapsamında sergiler ve etkinlikler yoğun ilgi gördü.

17 Aralık Cumartesi günü Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen Şeb-i Arus programına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, protokol mensupları, yerli ve yabancı çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, iyiyle kötünün, hakla batılın savaşının bugün de sürdüğünü belirterek, “Rumeli’nin ve Anadolu’nun ruhunu mayalayan Alp Erenler, Horasan erleri, kurucu bilgelerimiz Yesevi, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli, Hacı Bayram Veli, Mevlana Celaleddin Rumi bize bu memleket özelinde ve yeryüzü genelinde bir şey bıraktılar. Bizi bir arada tutan bir şey. Bu değerler manzumesi, bizim kötülüğe, zulme alışmamıza izin vermiyor, müsaade etmiyor. Alışmadık ve alışmayacağız. İnsanın insana kulluğunu reddediyoruz. Azgınlığı, haksızlığı ve kötülüğü reddediyoruz. Sadece yüce yaratıcının önünde eğilen bu aziz millet, ruh köklerinin dün olduğu gibi bugün de farkında. ‘Gel’ çağrısına uyup yüzyıllardır bu şehre, bu yeşil kubbenin altına geliyoruz” dedi.

.

.

“Mevlana’nın işaret ettiği gibi yaratana hürmetimizden dolayı yaratılmış olana saygı duyarız”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Anadolu topraklarında insanların din, dil, ırk, mezhep ayrımcılığı olmadığını belirterek, Bize aşkı, kardeşliği, merhameti anlattığı için, bu toprakların hamurunu muhabbetle yoğurduğu için Mevlana’ya sonsuz şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Vali Vahdettin Özkan ve Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise Mevlana’nın sevgi ve dostluk felsefesinden övgü ile bahsederek katılımcıları selamladılar.

Konuşmaların ardından sanatçı Ahmet Özhan konser verdi. Ardından Sema (Ayin-i Şerif) programı düzenlendi. Kuran-ı >Kerim Tilaveti, Sanatçı Ahmet Özhan’ın verdiği Tasavvuf Müziği konseri ve Sema ile süren programa yaklaşık üç bin kişi katıldı.

FOTOĞRAFLAR: Hande Aydemir-Demet Ayçiçek

Paylaşın:
375 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ