logo

DR. ZORLU; AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ!..

Kdz. Ereğli Özel Echomar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Alp Demir Zorlu, COVİD-19 ve aşı sürecini değerlendirdiği açıklamasında, devletin süreç yönetimini kesin bir dille savunarak, vaka artışlarında sorumluluğun kurallara uymayan bireylerde ve toplumda olduğunu savundu. Aşı olunması gerektiğini kaydeden çeken Zorlu’nun “Herkes aklı kadar yaşar. Aşı olan kendini kurtarır ama ferdi olarak değil toplumsal olarak akıllanmamız lazım. Devletini eleştirmek yerine kendimizi eleştirelim.” sözleri dikkat çekti.

Kdz. Ereğli Özel Echomar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Alp Demir Zorlu COVİD-19 sürecini değerlendirdiği açıklamasında kızgın ifadeler kullandı.

Sakinliği ve sessizliği ile tanınan başarılı sağlıkçı ve girişimci Zorlu, devletin süreci çok iyi yönettiğini ve kötü gidişatın sorumlusunun duyarsız insanlar/toplum olduğunu savunarak, “Hala bu kadar ölümün olduğu bu hastalıkta bunun bir komplo teorisi olduğunu, bunun aslında gerçekte olmadığını sanal bir şey olduğunu savunan insanlar, korona virüse inanmayan-tartışan bir kitle var bu memlekette.  Bu kadar gerçeklerle bağdaşmayan bir zihin yapısı ile savaşıyoruz. Aslında savaşmamız gereken insanların zihniyeti.” İfadelerini kullandı.

DEVLETİN COVİD -19 SÜRECİ YÖNETİMİNİ KESİN BİR DİLLE SAVUNDU

COVİD-19 le mücadele sürecini gazetemize özetleyen Dr. Zorlu, “Sağlık hizmeti işinin için de olan birisi olarak söylüyorum, gördüğümü söylüyorum. Devletimiz 10 numara bu işi layığı ile götürdü. Kısıtlı imkânları ile vatandaşın yatağını, ilacını her şeyini karşılıyor. Dünyadaki en iyi sağlık hizmetini veriyor. Hiç kimse parasızlığı yüzünden ya da sosyal güvence kapsamında olmadığından hastane kapılarından geri çevrilmiyor, kimse yatak yok diye koridorlarda sokaklarda parklarda ölmüyor. Evlerinde karantinada olanların evine kadar, başucuna kadar ilaç götürülüyor, kimseye de fatura çıkartılmıyor. İsteyene test anında yapılıyor. Kimsenin bulamadığı aşı getiriliyor insanlara vuruluyor.” diye konuştu.

“VAKA ARTIŞINDA SUÇLU; SORUMSUZ İNSANLARDIR”

Zorlu, insanların aşı konusundaki genel duyarlılığını “sıfır” olarak niteledi ve  “Bugün vakalarda Avrupa şampiyonuysak bu devletin değil, milletin halkın suçudur, duyarsız insanların suçudur. Bu durum toplumun cehaletinin bir göstergesidir.  Utanmalıyız! Avrupa şampiyonuysak bunun suçu devlet değil, bu sorumsuz halktır.” sözlerini kaydetti.

“AŞI OLUR VE KURALLARA UYARSAK 6 AYDA KURTARIRIZ, YOKSA DAHA BETER OLUR!”

Soru üzerine aşı ve devamında olası süreci de değerlendiren Zorlu, menşei tartışmalarını gereksiz bulduğunu ifade etti ve “Aşı tabi ki bize bir korunma sağlayacak ama sonsuza kadar değil.  Aşı sadece 6 aylığına zincirin kırılmasını sağlayacak. Önemli olan aşıdan sonraki dönem. Eğer halk duyarlılık gösterir de sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarsa, gevşemezse 6 ay sonrasında bu işten kurtarırız. Bu süreç 2 devrelik filmin 10 dakikalık çay molasıdır.  Eğer halkımız duyarlı olmazsa 5 katı ile vakalar geri gelecek. Yani aşı bize zaman kazandıracak toplumdaki direnci kırmak için. Aşı olduk diye gevşerse daha beter geçiririz.” dedi.  

“AŞI ALLAHIN BİR LÜTFUDUR… HERKES AKLI KADAR YAŞAR”

Aşının menşei, güven ve etkinliği konusundaki tartışmalara kızgınlıkla karşılayan Zorlu sözlerini şöyle tamamladı:

Bakın altı ay bir sene önce hayal olan bir dünyayı yaşıyoruz şu anda, hayal bile edemezdik aşının bu kadar kısa sürede bulunmasını. 30-40 yıldır bulanamayan rna –aids gibi aşılar var. Bu virüsün aşısı bulunmuş ve var, bunun menşeini tartışacak durumda değiliz. Bu Allah’ın biz insanlığa bir lütfudur. Onun için aynen yazın; Herkes aklı kadar yaşar. Aşı olan kendini kurtarır ama ferdi olarak değil toplumsal olarak akıllanmamız lazım. Devletini eleştirmek yerine kendimizi eleştirelim.

“DEVLETİMİZ 100 ÜZERİNDE 110 ALMIŞTIR”

Devlet sağlık neferi olarak şunu söylüyorum ki; devletimiz 100 üzerinden 110 almıştır. Benim gözümde. Devlete ve bu (sağlık bakanlığının covid-19 süreci yönetimi) sisteme laf edenin alnını karışlarım!..

Paylaşın:
1094 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ