logo

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI (Güncellenen haber)

8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinlikler ve açıklamalarla kutlanıyor.

Yayın kuruluşumuza ulaşan kutlama mesajları şöyle :


Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün; insan hakları temelinde, kadınların siyasî ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik ve sosyal başarılarının anlatılmasına katkısı büyüktür.

Günümüz dünyasında kadınlara uygulanan sömürü ve baskıya karşı verilmek istenen mücadele, kadınların verdiği onurlu duruşu yükseltme amacı taşımaktadır. İnsanlık, genel itibarla,kadın hakları konusunda ortak tutum içinde olmak zorundadır.

Ülkemizde 1921 yılından bu yana kutlanan ve emek mücadelelerinde hayatlarını yitiren kadınların hatırlandığı 8 Mart dolayısıyla emeği, alın teri ve onurlu duruşuyla hepimize rehber olan kadınlarımızı saygıyla anıyor, emekçi Türk kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”


Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı :

8 Mart, kadınların eşitlik ve daha iyi yaşam şartları elde etme uğruna verdikleri mücadelenin bir sonucu olarak “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır. Aile kurumunun temelini oluşturan, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız, sosyal ve ekonomik hayattaki başarıları kadar, yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine daha çok katkıda bulunmaktadırlar. İnsan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, demokrasi kültürünün yerleşmesi ile kadınlar, eğitimden bilime, sanattan kültüre hayatın her alanında başarıları ile yerini almıştır. Kadınlarımızın işgücüne katılım oranlarını arttırılması, eğitimlerinin önündeki engellerin kaldırılması, mesleki bilgi ve beceriye sahip olmaları ile ekonomideki yerlerinin güçlendirilmesi, kadın girişimcilerimizin teşvik edilmesi, daima temel önceliğimiz olmalıdır.
Bu anlamlı gün vesilesiyle, varlıklarıyla onurlandığımız, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren; ailenin ve toplumun temelini oluşturan, emek veren, eğiten, yetiştiren, dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın “ 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü ”nü kutluyorum. 


Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz:

Güzel yüreklerinde sonsuz bir sevgi, şefkat, özveri ve fedakârlığı taşıyan, iyilik ve üretkenliği temsil eden kadınlarımız; gelişmiş, huzurlu ve sağlıklı bir toplum ile aile yapısının temel direğidir.

Asil milletimizin zor şartlar altında verdiği Milli Mücadele destanının her safhasında kahraman ordusuyla omuz omuza vererek görev yapmış kadınlarımızın yaşamları boyunca sergiledikleri bu fedakârlık ve sorumluluğun da eşi, benzeri görülmemiştir.

Kadınlarımızın sevgi dolu yürekleri, emek ve hoşgörü ile fedakârlığa dayanan yaşam tarzları, bizleri her zaman mutlu etmiş; aile yapımıza büyük bir değer ve katkı sağlamıştır.

Kadınlarımızın cesur, üretken ve yaratıcı doğalarıyla eğitimden sağlığa, çalışma hayatından ekonomiye, kısaca, hayatımızın her alanında etkin görev alarak sağlayacakları başarı ülkemizi daha büyük ve güçlü kılacak; kalkınmış, gelişmiş bir ülke konumuna taşıyacaktır.

Devletimiz; ülkemizin gelişip güçlenmesine katkı sağlayan kadınlarımızın sosyal ihtiyaç ve beklentilerinde her zaman yanlarında olacak, hak ve özgürlüklerinin çok daha ileriye götürülmesine yönelik çalışmalara önem ve öncelik verecektir.

Ailemizin temel taşı kadınlarımızın hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadığı, sorun yaşamadığı, kadına şiddet, taciz ve istismarın hiç olmadığı bir dünya en büyük dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin değerli anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor; aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yaşam diliyorum.


ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı:

Huzurlu sağlıklı ve başarılı bir toplumun temel taşı, özveri, sevgi ve sağduyunun temsili kadınlar, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz parçası, aile kurumunun en  temel unsurudur.

Toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren, bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar hayatın her alanında kadınlarımız, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu, yarınlarımızın mimari olmuştur.

Ülkelerin kalkınması ve gelişmesini hazırlayan, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştiren, sağlıklı nesiller yetiştirerek geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol oynayan Türk kadını,  şanlı tarihimizin her döneminde üstün gayret ve fedakârlık örneği göstermiş,  devlet ve milletin temelinde ve toplumsal hayatın merkezinde yer almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan başta şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


EĞİTİM İŞ SENDİKASI KDZ. EREĞLİ TEMSİLCİLİĞİ

(ÖZET)

Eğitim-İş olarak vurguluyoruz: Kadın-erkek eşitliği, sadece kadınların sorunu değil, uygarlaşmada bir eşiktir. Kız çocuklarının okumalarına ayrıca önem veren, onları sosyal hayata katan, onlara dünya ülkelerinin birçoğundan önce seçme ve seçilme hakkı vererek eşit bireyler olduğunu ilan eden Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyete yakışmayan tabloyu değiştirmek, Cumhuriyet devrimlerini rotası kabul eden her yurttaşın görevidir.

Bu nedenle acilen:

-İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun etkin bir biçimde uygulanmalı,

-Kamu kurumları ve yerel yönetimler tarafından kreş, gündüz bakım evi, hasta ve yaşlı bakım evleri gibi merkezler açılarak tüm kadın ve erkeklerin ücretsiz yararlanabileceği bir hak olarak tanımlanmalı,

-Kamu-özel ayrımı olmaksızın, zorunlu hizmet ve üretim alanında çalışan ebeveynlere dönüşümlü ve eşit olarak ücretli izin verilmeli,

-Kadınlar için tam zamanlı ve güvenceli istihdam olanakları yaratılmalı,

-Kız çocuklarının okullaşma oranını artıracak önlemler alınmalı,

Biz inanıyoruz ki gerçek bir demokrasi, kadın erkek eşitliği sağlanmadan gerçekleşemez. Kadınların hayatın her alanında ve erkeklerle eşit haklara sahip olduğu, her türlü şiddetin ortadan kalktığı, kadın cinayetlerinin son bulduğu, çocuk yaşta evliliklerin ve çocuk istismarının olmadığı bir dünya için mücadeleyi sürdüreceğiz!

Yeryüzüne barışı, çağdaşlığı, inceliği ve sayısız güzelliği kadınların getireceğine inanıyoruz, yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil :

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, emek ve hak arama mücadelesinin simgesi olan bir gündür. 8 Mart 1857’de New York’ta tekstil işçisi kadınlar “eşit işe eşit ücret”, “16 saatlik işgününe karşı 10 saatlik işgünü” talepleriyle fabrikalarda greve çıkarlar. Yapılan grevlerde birçok kadın fabrikaya kapatılır ve bu sırada çıkan yangında ölürler. O günden sonra kadın işçilerin bu onurlu direnişi aynı zamanda tüm dünyada kadınların hak, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin bir simgesi haline dönüşür. Kadınlar, insanca bir yaşam için seslerini duyurarak ilk adımlarını atmışlardır. Eşitsizliklere ve ayrımcılığa karşı sürdürdükleri mücadeleye devam etmişlerdir.
8 Mart’a anlamını yükleyen ise Clara Zetkin olur. 8 Mart 1910’da değişik ülkelerden kadınlar Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da toplanır ve yaşamlarını; savaşsız, sömürüsüz bir dünya için mücadeleye adarlar.
Uluslararası ve Almanya işçi hareketinin tanınmış önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart’ın dünya kadınlarının mücadele ve dayanışma günü ilan edilmesini önerir, bu önerisi kabul görür. Emekçi kadınlar; birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 8 Mart’ta meydanlarda ve her ortamda etkinler yaparken, her gün emekten yana mücadele içindedirler. Kadınların verdiği bu mücadele tarihi, bizlerin emek mücadelesine de ışık tutmaktadır.
Kadına yönelik şiddetin sona ermesi, tüm kadınlarımızın emeklerinin karşılığını tam anlamıyla alması, çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almaları, siyasette, iş dünyasında, sosyal hayatta daha çok sayıda ve daha aktif olmaları en büyük dileğimizdir. Hayatın her alanında birlikte mücadele ederek daha güzel günlere ulaşacağımıza olan inancımızla, tüm dünya emekçi kadınlarının mücadele gününü kutluyoruz.”


Paylaşın:
1384 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ