logo

DÜŞÜNCENİN UYGULAMAYA GEÇİŞİ RENKLİ TÖRENLERLE KUTLANDI

  • Türkiye Cumhuriyetinin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Mücadelesini başlatmak ve Cumhuriyeti ilan etme düşüncesini uygulamaya geçirmek üzere Samsun’a çıkmasının 104. yıldönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kdz. Ereğli’de de törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı’ndaki ilk tören saat 9.30’da Anıta İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Çelenginin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile sona erdi. Çiseleyen yağmur altında gerçekleştirilen törene Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Zonguldak Milletvekilleri Saffet Bozkurt ile Eylem Ertuğrul, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir Genel Müdürü N. Aşkın Peker, Askeri ve sivil erkan, siyasi parti ve stk temsilcileri ile halk katıldı.

“BÜYÜK ATATÜRK GENÇLERE GÜVENDİĞİNİ GÖSTERDİ”

Kutlama programı Şehit Vefa Karakurdu Stadı’nda gerçekleştirilen ‘Mesele Memleketse Hep 19 Yaşımız’ temalı gösterilerle devam etti. Öğretmenler Sultan Çivici ile Aytunç Tunçay’ın sunumunu yaptığı törenin açılış ve günün anlam-önemini belirten konuşmasını Kdz. Ereğli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Çelik yaptı. Milli ve manevi değerlere vurgu yapan Çelik, “Büyük Atatürk, en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni, geleceğimizin teminatı gençlere emanet ederek onlara ne kadar güvendiğini göstermiş, milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs gününü gençlere bayram olarak armağan etmiştir.” dedi.

HALK OYUNLARI VE SPOR GÖSTERİLERİ BEĞENİLDİ

Program kapsamında; Halkoyunları gösterileri, Jimnastik Spor gösterileri, Wushu Sanda Spor gösterisi, Taekwondo spor gösterisi, Güreş spor gösterisi, Liselerarası 100 metre koşu kız ve erkekler yarışı, Zonguldak Yöresi Halk Oyunları gösterileri, Bahçeşehir Koleji Ereğli Binicilik Gençlik ve Spor Kulübü gösterileri, gençleri şiir okuması, gençliğin Ata’ya cevabının toplu olarak seslendirilmesi ve son olarak protokol üyelerinin sahaya inerek Spor ve Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Stantlarının gezilmesi etkinlikleri gerçekleştirildi.

Katılımcılar, kapalı havaya rağmen gösterileri başarılı bularak sporculara alkışlarla eşlik ettiler.

  • TÖREN VE GÖSTERİ FOTOĞRAFLARI İÇİN GÖRSELLERİ TIKLAYINIZ:

Paylaşın:
417 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ