logo

DÜZCE TURİZM, TARIM VE SANAYİ İLE GELİŞECEK

1. Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresi kapanışında konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yapılan konuşmalardan çıkarımlar yapılarak çalışma grubu oluşturulacağını ve en kısa zamanda uygulamaya geçileceğini belirterek, “Tarımda, turizmde, ticarette, sanayide önümüzdeki 50 yıl nereye varmak istediğimizi hep beraber çalışacağız. Konuşmalarda kalmayacak, buradan uygulamalar çıkacak.” diye konuştu.

Düzce Valiliği, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ekonomi Gazetecileri Derneği(EGD) işbirliği ile 25-26 Aralık tarihlerinde “Düzce’nin gelecek 50 yılını konuşmak, tasarlamak, yol haritası oluşturmak” amacı ve “Düzce’nin Geleceği Bugünden Tasarlanıyor” sloganı ile düzenlenen 1. Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresi kapanış toplantısı ile sona erdi. Kongreye tüm çevrelerden yoğun katılım oldu.

TURİZM, TARIM VE SANAYİ POTANSİYELİ ORTAYA KONULDU

Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’ndeki 2 gün boyunca süren ve 15 ayrı oturumda 50’ye yakın akademisyen, gazeteci, iş insanı ve STK temsilcilerinden oluşan konuşmacılar, Düzce’nin turizm, tarım, sanayi, lojistik ve ticaret potansiyelini ele alarak görüşlerini sundu. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Habertürk Ekonomi Yazarı Abdurrahman Yıldırım, EGD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi- Bursa Ekonometri Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kenan Sertalp’in de konuşmacı olarak yer aldığı kongreye EGD üyesi olarak katılan, İŞ’te Haber Hayat Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Gönüllü’de görüşlerini sundu. Başkan Özlü’nün girişiminin Türkiye’nin en genç ili Düzce açısından tarihi bir atılım olarak gördüğünü ifade eden Gönüllü “Turizmde Düzce’nin folklorik zenginliklerinin iyi değerlendirilmesi ve sanayi/lojistik konusunun Filyos Projesi ile Arifiye-Zonguldak tren yolu güzergahı bağlamında planlanması gerektiği” konusuna dikkat çekti. Gönüllü ayrıca, bölge turizm potansiyeli ile ilgili ilişkin görüşlerini Başkan Özlü ile ikili sohbetinde de paylaştı.

TOPRAK’TAN PANORAMİK SUNUM, ŞAHİN’DEN DENGELİ BÜYÜME VURGUSU

“Düzce ve gelecek 50 yılı” teması ile düzenlenen kongrenin kapanış konuşmaları ise Ekonomi Gazetecileri Derneği(EGD) Başkanı Celal Toprak, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından yapıldı. Moderatörlüğünü EGD Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci Çetin Ünsalan’ın yaptığı son oturumda Toprak, konuşmacıların görüşlerini panoramik bir bakışla özetlediği konuşmasında Düzce’nin gelişme potansiyelinin açıkça ve her yönü ile ortaya konulduğunu ifade etti ve kararın yerel yönetimde olduğunu belirtti. TSO Başkanı Şahin ise Düzce’nin sanayi, turizm ve tarımla birlikte dengeli bir şekilde eş zamanlı büyüteceğini kaydederek katılımcılara teşekkür etti.

ÖZLÜ “SÖZDE KALMAYACAK, UYGULAMAYA GEÇECEĞİZ”

Tüm oturumları başından sonuna kadar izleyen ve zaman zaman görüş açıklayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’de ‘Düzce’nin Geleceği Bugünden Tasarlanıyor’ mottosu ile ilki düzenlenen İktisat ve Kalkınma Kongresi kapanışında yaptığı konuşmada, duyduğu memnuniyeti ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti. Kongrenin yol haritası belirlemede önemli olduğunun altını çizen Özlü, “asıl iş şimdi başlıyor. bir çalışma grubu oluşturacağız, konuşulanlar sözde kalmayacak uygulamalara geçeceğiz.” dedi. Başkan Özlü, konuşmasında Eğitim konusunun ağırlıklı olarak işleneceği ikinci kongrenin de şimdiden planlandığını “İkinci kongrede de eğitim konusuna ağırlık vereceğiz. Sanayi, tarım, ticaret ve turizm derken eğitimi hepsine bir alt yapı olarak düşünüyoruz.” ifadeleri ile açıkladı. Özlü ayrıca “Şehir Kimliği ve Sosyal Bütünleşme” temalı ayrı bir kongre yapılacağını sözlerine ekledi.

Kongre programı, toplu fotoğraf çekimi, Konuralp Antik Kent Gezisinde İl Müze Müdürü tarafından bilgilendirme ve Konuralp Pilavı ikramı ile sona erdi.

Paylaşın:
637 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ