logo

ECHOMAR HASTANESİ PANDEMİ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Echomar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Alp Demir Zorlu ile Başhekim Nevzat Çimenoğlu,  fiziki yapı ve personel olarak pandemi hastanesi olarak hizmet vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Çin’in  Vuhan kentinde ortaya çıkan ve ülkemize de sıçrayan koronavirüs salgınına karşı Türkiye’nin aldığı önlemler kapsamında son olarak gerekli şartları taşıyan tüm vakıf ve özel hastaneler pandemi hastanesi olarak kabul edildi.

Kdz. Ereğli’de yaptığı sağlık yatırımlarıyla hızla büyüyen ve yoğun bakım yatak sayısıyla bölgede en büyük hastane konumunda olan Echomar Hastanesi de bu konudaki tüm hazırlıklarını tamamladı.

Echomar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Alp Demir Zorlu ile Başhekim Nevzat Çimenoğlu,  Haber Hayat Muhabiri’ne yaptıkları değerlendirmede fiziki yapı ve personel olarak pandemi hastanesi olarak hizmet vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

ZORLU, “DÜNYAYI SARAN BÜYÜK SALGINLARA PANDEMİ DİYORUZ”

Yönetim Kurulu Başkanı Alp Demir Zorlu, pandeminin ne anlama geldiği konusunda verdiği bilgide; pandeminin en az üç kıtada aynı anda aynı hastalığın sarması anlamına geldiğini belirtti ve “bugün Covid-19 virüsü Antartika dışında tüm kıtalarda görünen bir hastalık. Epidemi ise sadece belli bir bölgede çok yoğun olarak gözükmesi. Dünyada bilinen en büyük salgınlara pandemi diyoruz ama bunların tarihte sayıları kısıtlı. Günümüzde ulaşımın kolay olması, kıtalar arası seyahatlerin kolay ve yoğun olarak yapılabilinmesinden dolayı herhalde dünyada bu kadar kısa sürede pandemi haline ulaşan ilk salgında budur diye düşünüyorum. Geçmişte gemilerle olmuş bu hastalıklar çünkü insanlar karasal yolculuğu çok uzun süre yapamamışlar. Bu zamanlarda da pandeminin en çok görüldüğü iki şehir var birisi Venedik, birisi İstanbul. Çünkü deniz trafiğinin yoğun olduğu ve Uzakdoğu ile Batıyı birleştiren liman kentleri olan bu iki şehir dünyada hep salgın hastalıkların başkentleri olmuş.”diye konuştu.

“BÖLGEDEKİ EN BÜYÜK YOĞUN BAKIM YATAK SAYISINA SAHİBİZ”

Zorlu, dün akşam itibariyle Covid-19 Pandemisi nedeniyle Sağlık Bakanlığının eylem planında kritelerle uyan bütün sağlık tesislerinin pandemi hastanesi ilan edildiğini hatırlatarak,  “Bu kriterlerin içinde mutlaka yoğun bakımın üçüncü basamak yani gelişmiş yoğun bakımın olması sayılıyor. Ayrıca göğüs, dahiliye, enfeksiyon hastalıkları uzmanları ile anestezi uzmanları olan hastaneler bu kapsamda kabul ediliyor. Özel, kamu ayrımı yok burada bu da topyekun mücadele anlamına geliyor. Şuanda Echomar Hastanesi olarak biz bölgemizin en büyük yoğun bakım yatak sayısına, hizmet verecek ventilatör (solunum cihazı) sayısına ve ekipmanına sahibiz. 1500 metrekarelik yoğun bakım alanımız var. 60’a kadar çıkacak yoğun bakım yatağımız var servis yataklarımızın haricinde.”dedi.  

ÇİMENOĞLU, “FİZİKİ MEKAN VE PERSONEL OLARAK HAZIRIZ”

Başhekim Nevzat Çimenoğlu da Echomar Hastanesi olarak tüm önlemleri aldıklarını ve hazırlıkları tamamladıklarını söyleyerek, “Bir katımızı bu iş için boşalttık. Serviste yatması gereken hastalarımızı çok rahat ikinci katımızda yatıracağız, ikinci katı boşalttık şuanda hazır bekliyoruz. Ola ki çok büyük bir salgın olursa diğer katlarımızı boşaltma imkanına da sahibiz. Yoğun bakım olarak da Alp beyin de dediği gibi yatak sayımızı ve bu hastalarda çok büyük ihtiyaç duyulacak olan solunum cihazı sayımızı da arttırdık. Bu konuda da şuanda bir sıkıntımız yok. Zaten hastanemiz fiziki yapı olarak da iki bloktan oluşuyor biliyorsunuz, ön blok polikinlik arka blok da yataklı, acil ve yoğun bakımın olduğu bina. İki blok arasında bir sınırlama getiriyoruz. Böylece iki hasta gurubunu birbirinden ayırma imkanımız var. Onun için günlük polikinlik hizmetlerimiz devam ederken bu hastalarımızın diğer hastalarla karşılaşması çok mümkün değil. Hastaneyi de dezanfekte ettirdik ve halen de ettirmeye devam ediyoruz. Bu noktada insan sağlığı açısından herhangi bir risk yok. Polikinlik hizmetlerimiz de devam edecek. Personel olarak da hazırız, hiçbir sıkıntımız yok. Bu konuda personelimiz tecrübeli, hepsi eğitimli ve özverili. Biz hastane olarak hazırız.”ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
3201 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ