logo

EĞİTİMLERİ TAMAMLAYAN HEMŞİRELERE SERTİFİKA VERİLDİ

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde düzenlenen ‘Psikiyatri Birimlerinde Hemşirelik Hizmetleri Eğitim Programı’nı tamamlayan hemşirelere sertifika verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde düzenlenen ‘Psikiyatri Birimlerinde Hemşirelik Hizmetleri Eğitim Programı’nı tamamlayan hemşirelere sertifika verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

6 Ocak – 18 Şubat tarihleri arasında Ereğli Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen eğitim programı çerçevesinde sertifika almaya hak kazanan toplam 9 hemşireye sertifikaları verildi.

Prof. Dr. Fatma Öz, Doç. Dr. Fahriye Oflaz, Doç. Dr. Çiğdem Yüksel, Doç. Dr. Gül Ünsal, Dr. Öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, psikiyatristler ve uzman hemşireler tarafından verilen eğitimlerin, Zonguldak Genelinde ilk kez bir ilçede düzenlendiği kaydedildi.

Sertifika törenine Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Alaplı İlçe Sağlık Müdürü Şakir Bahadır, Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Vildan Türkeli, hastane yöneticileri, hekimler, hemşireler ve sağlık görevlileri katıldı. Tören çerçevesinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

“MEMURLAR KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELİ”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, genelde meslek mensuplarının çok fazla kendini yenilemediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Ne yazık ki devlet memurları konseptinde bu yok. Bir şekilde, kimi zaman KPSS puanıyla, kimi zaman çeşitli saiklerle devlet memurluğuna girdikten sonra, emekli olana kadar hep aynı moto mot durum devam ediyor. 1968’li, 70’li yıllarda siyasal bilimleri bitiren mezunlar doğrudan İçişleri Bakanlığı’na girip kaymakam oluyordu. Biz sınava girdik. Emekli olana kadar hiç kendinizi geliştirmeden devam ediyorsunuz. Bu doğru bir yaklaşım değil. Ben devlet memurlarının da zaman içerisinde çeşitli sınavlardan geçirilmesinden yanayım. Kaymakam arkadaşlar da bu sınavlara girsinler. Kendilerini yenilemiyorlarsa bu mesleğe devam etmesinler. Dünya devamlı gelişiyor, bilim devamlı gelişiyor. Bu gelişmelere ayak uydurduğunuz sürece varsınız. Ben mesleğe girdiğimde, internet, sosyal medya bu kadar yoktu. Eğer buna ayak uyduramazsanız, siz dışarıda kalıyorsunuz. Benim Whatsup’um yok diye bir vali beye söyleyemezsiniz. Neden, Whatsup’tan olay yeri incelemesini vali beye atmanız gerekiyor. Bu açıdan bu program başarılı. Diğer bir husus da, ilk defa burada veriliyor olması bizim açımızdan takdire şayan bir olay. İlçe devlet hastanelerinde ilk kez bizim ilçemizde veriliyor. Bunu söylerken ve dinlerken, kulağa kolay gibi geliyor ama yıllardır bu mesleği yapan biri olarak, ilkleri yapmak kolay bir şey değildir, taşın altına elini koymak kolay değildir. Bir sürü arkadaşımız buraya dokuz kişi için gelmiş ders vermişler. Bu organizasyonu yapmak bile çok kolay bir şey değil ama insan yetiştirmeye harcanan her emek takdiri kesinlikle hak eder.”

Çorumluoğlu, projede görev alan ve eğitim gören hemşirelere teşekkür ederek, “Sağlık hizmetlerinde başarılı bir şekilde yürümesinde Zonguldak İlinin de ciddi bir desteği var. Zaman zaman başka müdürlüklerden Ereğli için aynı desteği göremiyoruz. Sağlık müdürlüğünü ayrı tutmamız gerekiyor, bize destek oluyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKELİ: “EĞİTİM PROGRAMI İÇİN BÖLGEMİZDE KABUL EDİLEN İLK HASTANE”

Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Vildan Türkeli de, eğitimlerin Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakım, Hasta Hizmetleri ve Eğitim Dairesi tarafından yürütülen sertifikalı eğitim programları içinde yer aldığını belirterek şunları söyledi:

“Ekibimizle eğitmde istenen şartları yerine getirerek, 6 Ocak 2019 tarihinde eğitim başvurumuzu yaptık. 19 Eylül 2019 tarihinde sağlık bakanlığınca talebimizin uygun görülmesiyle ilimizde ve bölgemizde kabul edilen ilk devlet hastanesi olmanın gururunu yaşadık. 9 başvuruyu kabul ederek, 6 Ocak 2020 tarihinde eğitime başladık. 32 gün ve 250 saat süren eğitimi bugün başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Türkeli, desteklerinden ötürü Kaymakam Çorumluoğlu, İl Sağlık Müdürü Güner, eğitimlere katılan hocalar ve tüm ekibine teşekkür ettiğini söyledi.

SERTİFİKALAR VERİLDİ

Kdz Ereğli Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü İsmail Koçak konuşmasında sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri kutladığını ifade etti.

Törende kursiyerlerden Ayşe Güzeloğlu da bir konuşma yaparak, kursu düzenleyen ve eğitimleri verenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları başta Kaymakam Çorumluoğlu olmak üzere hazır bulunan protokol tarafından verildi.

Paylaşın:
609 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ