logo

EKONOMİ GAZETECİSİ OKUR: “SİYASETİ BİR YANA BIRAKIN!” DEDİ

Gazeteci Meliha Okur, Ereğli’nin yüksek teknoloji kenti olmak için kollarını şimdiden sıvaması gerektiğini savunarak, “…Ereğli’nin iyi yetişmiş insan kaynağı var. Bu insan kaynağı, insan kaynağı havuzu oluşturularak yeniden yapılandırılmalı, bir model ortaya çıkmalı, akademik güç devreye sokulmalı.” dedi ve ekledi: “Siyaseti bir yana bırakın, Ereğli için çalışın. Verimlilik ve yüksek teknoloji için; Hodri meydan!”

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen “100 Yılın Işığında Kdz. Ereğli” e-sempozyumunun ikinci gününde ‘Ereğli ekonomisi ve Sorunları’ başlıklı bir sunum yapan Gazeteci Meliha Okur, Ereğli’nin yüksek teknoloji kenti olaması gerektiğini savundu.

Sunumunda Yeni ekonomik kalkınma modeli üzerinde duran ve  dünya ülkelerinden örnekler veren Okur, konuşmasının son bölümünde “Yeni oluşturulan ticarileştirme mühendisliği bölümü ise yeniliklerin pazara sunulması konusunda yol gösteriyor. Çin’den Finlandiya’ya, Hindistan’dan Brezilya’ya, Amerika’da silikon vadisi ve Boston ve özellikle incelenmeli. Hemen her ülkede benzer kurum ve kuruluşlar belirli bölgelerde, kentlerde faaliyet gösteriyor. Peki Türkiye için adres ne olmalı? Niye Ereğli adres olmasın? Beyin merkezi için olabilir.”  Ülkemizde süper High-tech(yüksek teknoloji) merkezine acilen ihtiyaç var.” dedi.

Türkiye’nin toplam ihracat içinde ileri teknoloji yoğunluğuna sahip ürünlerin oranının sadece yüzde %3.6 olduğuna dikkat çeken Ekonomi Gazatecisi Okur, şöyle konuştu:

Süper high-tech merkezi için gidilmesi gereken çok fazla yol var. Bu yüzden Ereğli şimdiden kolları sıvamalı! Ve teknoloji kenti olmak için harekete geçmeli. Ereğli’nin iyi yetişmiş insan kaynağı var. Bu insan kaynağı, insan kaynağı havuzu oluşturularak yeniden yapılandırılmalı, bir model ortaya çıkmalı ve akademik güç devreye sokulmalı. Ortak akıl ile bir kalkınma planı oluşmaz mı? Oluşur! Ereğli, ihtiyar endüstri ile süper high-tech merkezini buluşturacak bir yolculuk için hiç vakit kaybetmemeli. Bu şansı birçok bölgeden daha fazla. Bu yüzden hemen start-up’larla(yenilikçi girişimciler) iş birliği yapmalı, bölgeye onları davet etmeli ve ‘Ereğli için üretin’ çağırısında bulunulmalı ve teknolojide Türkiye’nin beyni, dünyanın gözü olmalı Ereğli.

“SİYASETİ BİR YANA BIRAKIN, EREĞLİ İÇİN ÇALIŞIN” ÇAĞRISI

Okur sözlerinin sonunda “Bunun için her şey var! Un var, şeker var helva yapmak içinde ortak akla ve birlikte hareket etmenize ihtiyaç var. Siyaseti bir yana bırakın, Ereğli için çalışın. Verimlilik ve yüksek teknoloji için. Hodri meydan!” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
1439 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ