logo

‘EKONOMİ-ŞEHİR-MEDYA’ BİLEŞENLERİ SÖYLEŞİDE BULUŞACAK

  • Karadeniz Ereğli Uluslararası Sergi Barış Dostluk Festivali kapsamında ‘Yerel Kalkınmada Medyanın Rolü’ başlıklı söyleşi düzenlenecek. Ulusal ve yerel medya mensuplarının katılacağı ve Ekonomi Gazetecileri Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Celal Toprak’ın moderatörlüğünü üstleneceği söyleşide ‘ekonomi, şehir ve medya’ bileşenlerini buluşarak fikir alışverişinde bulunacak.

Karadeniz Ereğli Uluslararası Sergi Barış Dostluk Festivali kapsamında ‘Yerel Kalkınmada Medyanın Rolü’ başlıklı söyleşi düzenlenecek. Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği(ERMED)’nin, Ekonomi Gazeteciler Derneği(EGD) iş birliği ile düzenlediği etkinlikle ilgili basınm açıklması yapan ERMED Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü, “amacımız, ‘ekonomi, şehir ve medya’ bileşenlerini buluşturmak ve fikir alışverişinde bulunmaktır. ” dedi.

Meslektaşlarını ve ilgilileri etkinliğe davet eden Gönüllü, açıklamasında şu görüşeler yer verdi:

Karadeniz Ereğli Uluslararası Sergi Barış Dostluk Festivalimizin 2 yıllık pandemi arasından sonra tekrar yapılması tüm çevrelerde memnuniyet yaratmış, Belediyemizin 21-24 Temmuz tarih aralığında organize ettiği festivali STK’lar, halk ve diğer tüm dinamikler sahiplenmiştir.

Misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak isteyen Kdz. Ereğli halkı; kültür, sanat, ticaret ve eğlence ile dopdolu 4 gün geçirmenin heyecanını yaşıyor.

Bizler de, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) olarak, festival kapsamında nitelikli bir etkinlikle yer almak istedik.

Merkezi İstanbul’da bulunan Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ile işbirliğimiz sonucu ‘Yerel Kalkınmada Medyanın Rolü’ başlıklı bir söyleşide, ulusal ve yerel çapta görev yapan meslektaşlarımız ve şehir dinamiklerimiz ile bir araya gelerek konuyu ele alacağız. Moderatörlüğünü EGD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Sayın Celal TOPRAK’ın yapacağı söyleşide amacımız, ‘ekonomi, şehir ve medya’ bileşenlerini buluşturmak ve fikir alışverişinde bulunmaktır.

Bu kapsamda ERMED Yönetim Kurulu olarak, 23 Temmuz Cumartesi günü Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi Üst Salonu’nda düzenleyeceğimiz toplantımıza başta meslektaşlarımız olmak üzere konunun taraflarını davet ediyoruz.

Bu vesile ile festivalimizin hayırlı olmasını diliyor, başta Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Halil POSBIYIK olmak üzere organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. 

SANSÜRLE MÜCADELE HALA SÜRÜYOR!

Ayrıca bu etkinliğimizin 24 Temmuz 1908’de basından sansürün kaldırıldığı tarihin yıldönümüne rast gelmesi, konu başlığına ayrı bir değer katmaktadır. Demokrasinin dördüncü temel gücü olan medya, yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri olarak, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmasına rağmen, ne yazık ki hala aynı konuda mücadelesini sürdürmektedir.

Bu vesile ile haberin kutsallığı, yorumun hürlüğünün gece-gündüz peşinde olan, özveri ile çalışan tüm emekçi meslektaşlarımızın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık ve başarı dileklerimizi sunarız.

‘Yerel Kalkınmada Medyanın Rolü’ başlıklı söyleşimizde görüşmek dileği ile…

Paylaşın:
536 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ