logo

EKOVİTRİN 19. YILIN STARLARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Ekovitrin Medya Grubu’nun bu yıl 19’uncusunu düzenlediği Uluslararası Yılın Starları Ödül Töreni, İstanbul’da gerçekleştirildi. Törende TBMM 22. Dönem Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan’a “Siyaset Onur Ödülü” takdim edildi.

Ekovitrin 19. Uluslararası Yılın Starları Ödülleri, Vadistanbul Radisson Blu Hotel’de 8 Aralık’ta düzenlenen muhteşem törenle sahiplerine verildi. Törenin onur konukları arasında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, Türkiye’nin ilk Çevre Bakanı Ali Talip Özdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi Savaş ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Başaran Bayrak yer aldı.

TBMM 22. Dönem Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan’a “Siyaset Onur Ödülü” verildi. Uzun yıllar Zonguldak Milletvekilliği ve Bakanlık yapan Köksal Toptan’ın ödülünü, EKOVİTRİN Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Abacıoğlu, Başkan Yardımcısı Şeref Özata ve Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Koçak birlikte takdim etti.

KÖKSAL TOPTAN: “TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİ İNSAN GÜCÜ”

Köksal Toptan törende yaptığı konuşmada, Ekovitrin Yılın Starları Ödüller Jürisi tarafından tarafından kendisine layık görülen ödülü almaktan onur duyduğunu ifade ederek, Ekovitrin yönetici ve çalışanlarını tebrik etti. Toptan, Ekovitrin dergisinin 19 yıldır sürdürdüğü ödül törenlerinin uluslararası bir niteliği olduğuna vurgu yaparak, iş ve siyaset dünyamızda başarı elde eden yurt içi ve yurt dışındaki kişi ve kurumların bu ödüllerle onurlandırıldığını söyledi. Köksal Toptan, şöyle konuştu: “Böylesine güzel bir günde duyduğum bahtiyarlığı ifade etmek istiyorum. Sevgili dostum Kamuran Abacıoğlu ve arkadaşlarına bize bu atmosferi yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum. Ekovitrin Medya Grubu’nun 19 yıldır sürdürdüğü bu ödülleri her zaman sürdürmesini diliyorum. Dünyanın her yerine gençlerimiz eğitim ve çalışmak için gidiyor, çok iyi yetişmiş bir insan gücümüz var. Türkiye’nin en büyük zenginliği insan gücü. Ama artık eğitimli iş gücümüzün Türkiye’de çalışmasını arzu ediyoruz.”

KAMURAN ABACIOĞLU: “BAĞIMSIZ BİR MEDYA OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

Ekovitrin Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Abacıoğlu, törende yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Ekonomi gazeteciliğinde Ekovitrin Medya Grubu’nun çok özel bir yeri var. Ekonomi ile ilgili her zaman bardağın dolu tarafıyla meşgul olduk. Her birinin aldığı ödülü hakettiğine inandığım Yılın Starları seçilen kişi, firma, kurum ve kuruluşları tebrik ediyorum. Şeref Özata ve Bilal Koçak ile birlikte üç gazeteci olarak yaklaşık 40 yıllık bir mesaimiz var. Bu ekip 25 yıl önce Ekovitrin Medya Grubu’nu kurdu. 25 yıldır bağımsız bir medya kuruluşu olarak yolumuza devam ediyoruz.”  

ŞEREF ÖZATA: “EKONOMİYİ İŞ AHLAKI DÜZELTECEK”

Ekovitrin Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Şeref Özata ise yaptığı konuşmada, “Şu anda bu salonda sadece İstanbul’dan değil, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nden, Kazakistan’dan, Özbekistan’dan, Azerbaycan’dan, Balkan ülkelerinden ve Avrupa Birliği ülkelerinden çok değerli misafirlerimiz var. Ekovitrin Ödülleri 2001 yılında verilmeye başlandı. Çok geniş bir kitle ile iletişime geçilerek titiz çalışmalar sonucu sahasında önemli atılımlar yapmış, büyük başarılar kazanmış, değerli kişilere bugüne kadar bu ödüller takdim edildi. Gelecek yıl ve 2023 Haziran ayına kadar Türkiye’nin gündeminde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri var. Siyaset buna odaklanmış durumda. Bazı siyasetçiler erken seçim istiyor. İktidar ise net seçim tarihi olarak 2023 Haziran ayını işaret ediyor. Ekonomi dünyasında ise gündem son iki aydır döviz ve altın fiyatlarındaki oynamalar, fiyat artışları umarım en kısa zamanda durulur. Türkiye ekonomisi 1979, ardından 1994 ve 2001 yıllarında ekonomik olarak darboğaza girdi ve çıkmayı da başardı. 2009 yılında da dünyayı sarsan mortgage krizi Türkiye’yi de kısmen etkilemişti. Şimdi ekonomideki çarkların tekrar rayına oturabilmesi için iş ahlakı gerekiyor. Türkiye’deki devlet kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının, bundan sonra en büyük zaman harcayacağı ve proje geliştireceği konulardan biri ‘iş ahlakı’ olmalı. Devlet ve sivil toplum kuruluşlarının gündeminde iş ahlakına yönelik projeler geliştirmek olmalı. Ayrıca bir çok Uzakdoğu ülkesinde ev hanımları için iş modelleri oluşturulmuş durumda. Ev hanımları boş zamanlarında üretime katkı sağlıyor. Türkiye de bu modelleri incelemeli ve uygulamalı” diye konuştu.

BİLAL KOÇAK: “BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Ekovitrin Medya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Ekovitrin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bilal Koçak, törende yaptığı konuşmada, “Ekovitrin Medya Grubu’nun 19 yıldır aralıksız sürdürdüğü, iş, ekonomi ve siyaset dünyamızın adeta Oscar’ı niteliğini taşıyan ve geleneksel hale gelen ‘Uluslararası Yılın Starları Ödülleri’nin 19’uncusunu gerçekleştiriyoruz. Ekovitrin Yılın Starları Ödülleri, bugüne kadar birçok önemli devlet ve siyaset adamı ile iş dünyasından önemli kişi, firma ve kurumlara dağıtıldı. Bu yıl da çok başarılı kişi, firma ve kuruluşlara ödülleri verildi. Ekovitrin olarak başarıyı ödüllendirmeye devam edeceğiz. Herkese hoşgeldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

EKOVİTRİN 19. Uluslararası Yılın Starları Ödülleri Jürisince, “Milli Savunma Sanayii Üstün Başarı Ödülüne” layık görülen Milli Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir adına ödülü Milli Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker aldı.

‘İletişim Başarı Ödülü’, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un oldu. Prof. Dr. Fahrettin Altun adına ödülü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar aldı.

 ‘Yılın İlçe Belediye Başkanı Ödülü’ Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e takdim edildi. Türkmen ödülünü TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’ın elinden aldı.

‘Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü’, Opet Kadın Gücü Projesi’yle Opet’e verildi. Opet’in ödülünü projenin de liderliğini yapan Opet Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’ın elinden aldı.

19. Uluslararası Yılın Starları Ödül Töreni’nde İGA İstanbul Havalimanı’na ‘Türkiye’nin Global Markası Ödülü’ verildi. Ödülü İGA İstanbul Havalimanı adına Dijital Hizmetler ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Ersin İnankul aldı.

Ödül töreninde ‘Yılın En İyi Bankası’ Halkbank seçilirken, ödülü Halkbank adına Kurumsal İletişim Daire Başkanı Ahmet Sami Pancaroğlu teslim aldı.

‘Avrupa’da Yılın İş Adamı’ ödülü GASI GMBH CEO’su Zeydan Öncü’ye verilirken, ‘Yılın Üniversitesi’ ödülü de İstanbul Aydın Üniversitesi’nin oldu. Ödülü İstanbul Aydın Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın aldı. 

19. ULUSLARARASI YILIN STARLARI ÖDÜL TÖRENİ’NDE DAĞITILAN ÖDÜLLER ŞÖYLE:

1. SİYASET ONUR ÖDÜLÜ – CUMHURBAŞKANLIĞI YÜKSEK İSTİŞARE KURULU ÜYESİ KÖKSAL TOPTAN

2. MİLLİ SAVUNMA SANAYİİ ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ – MİLLİ SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANI PROF. DR. İSMAİL DEMİR

3. İLETİŞİM BAŞARI ÖDÜLÜ – TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI PROF. DR. FAHRETTİN ALTUN

4. YILIN EN İYİ BANKASI – HALKBANK

5. YILIN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ – OPET KADIN GÜCÜ PROJESİ

6. YILIN ÜNİVERSİTESİ,  İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ 

7. YILIN SANATÇISI, KEREM ALIŞIK

8. AVRUPA’DA YILIN İŞADAMI, GASI GMBH YÖNETİM KURULU BAŞKANI ZEYDAN ÖNCÜ

9. AVRUPA’DA YILIN KATILIM BANKASI – KT BANK AG

10. TÜRKİYE’NİN GLOBAL MARKASI – İGA İSTANBUL HAVALİMANI

11. YILIN İLÇE BELEDİYE BAŞKANI – ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN

12. YILIN DİPLOMATI – KAZAKİSTAN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ ABZAL SAPARBEKULY

13. YENİLENEBİLİR TEMİZ ENERJİ YATIRIMI VE ÇEVREYE SAYGI ÖDÜLÜ – SANKO ENERJİ

14. İNŞAAT VE KONUT SEKTÖRÜNDE YILIN MARKASI – ARTAŞ İNŞAAT

15. GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE YILIN İŞ ADAMI, BEYTTÜRK YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUHAMMET UĞURCAN BARMAN

16. YILIN GENÇ GİRİŞİMCİSİ – GÖNÜL KAHVESİ CEO’SU KEMAL YARDIMCI

17. ORTA ASYA’DA BANKACILIK ONUR ÖDÜLÜ – AVNİ DEMİRCİ

18. TURQUALITY İŞ MODELİ BAŞARI ÖDÜLÜ – PROGROUP 

19. YILIN SAĞLIK KURUMU – AVICENNA HASTANELER GRUBU 

20. YILIN İNOVATİF TASARIM MARKASI ÖDÜLÜ – GIOVANE GENTILE 

21. BALIKÇILIK SEKTÖRÜ ONUR ÖDÜLÜ – KENAN BALCI

Paylaşın:
571 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ