logo

“ENDÜSTRİ BÖLGESİ İLANI İNTİKAM AMAÇLIDIR!”

Kdz. Ereğli’de iş insanı, Niyazi Özcan, Erdemir ve TSO Yönetimlerini hedef alan İthamlarda bulundu. Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi İlan edilmesinin intikam amaçlı olduğunu iddia eden Özcan, belediyenin bu konuda çalışma yaptığını, kendisinin daha fazla bu konuya girmeyeceğini söyledi.

Kdz. Ereğli’de iş insanı, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın önceki dönem başkan adaylarından ve Ereğli Mücadele Platformu Başkanı Niyazi Özcan, basın toplantısı ile gündemi, değerlendirdi.

ERDEMİR’İN POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları(ERDEMİR) ile ilgili Sermaya Piyasası Kurumuna 29 Haziran tarihli dosya verdiğini ifade eden Özcan, şirketin tahribatlarına karşı eylemler yaptığını ancak tahribatın devam ettiğini iddia etti. Erdemir’in Türk lirası üzerinden ticaret politikası geliştirmesi gerektiğini ifade eden Özcan, diğer sanayi kuruluşlarının kur farkı zararı yazdığı halde Erdemir’İn kur farkından kar etmesini doğru bulmadığını belirtti. Özcan ayrıca 1 ay içerisinde Erdemir/oyak üst yönetiminde değişiklik olabileceğini savundu. Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde ise “beni mahkemeye versinler diye bekliyorum” dedi.

“KENDİ DEĞİRMENLERİNE SU TAŞIYORLAR”

KDZ. Ereğli TSO yönetimini de eleştiren Niyazi Özcan, “Başkan(Arslan Keleş) açık denizlere yelken açmış, üyeler onun karaya dönmesini bekliyor” şeklinde manidar konuştu. Özcan ayrıca, bir sanayi firması ismi vererek TSO Başkanı Arslan Keleş ile firma sahibinin Erdemir üzerinden ve bazı uluslararası STK’lar aracılığı ile yüksek rakamlı ticaret yaptıklarını ima ederek “operasyonlarla kendi değirmenlerine su taşıyorlar” dedi. Örnek olarak ta firmanın Erdemir’le olan ticaret hacmindeki rakamsal artışı gösterdi.

“TSO YÖNETİMİ DEĞİŞMELİ, SERTAN YALÇIN KONUŞMUYOR, ÇÜNKÜ…”

Özcan konuşmasında, TSO’nun OSB yönetiminden bile dışlandığını, yerel sac ve nakliye firmaları için bir proje geliştirmediğini söyledi ve sanayiciler nakliyeciler başka illerde iş arar hale geldiler. Sabrettik ama Mücadelemiz bunlar için…” dedi. Seçimlere 1,5 yıl süre kalmasına rağmen TSO yönetiminde kan değişikliğinin şart olduğunu, Ereğli’nin ekonomisine katkı sağlayacak bir yönetimin gelmesi gerektiğini savunan Özcan, TSO Önceki dönem başkanı Sertan Yalçın’ın da meclis üyesi olduğu halde tekrar başkan adayı olmayı düşündüğü için hiç bir önerge vermediğini, kamuoyuna konuşmadığını ifade etti.

ENDÜSTRİ BÖLGESİ, TERSANELER, KANDİLLİ KÖMÜR OCAKLARI….

Özcan, Konuşmasının son bölümünde; Erdemir’in Kandilli Kömür ocağı ihalesini aldığını hatırlattı ve işin Ankaralı bir firmaya verildiğini açıkladı. Erdemir’in özel Endüstri Bölgesi İlan edilmesinin sorulması üzerine ise , “bu konu intikam amaçlıdır. Belediye bu konuda bir çalışma yapıyor. O nedenle daha fala konuşmak istemiyorum” dedi. Tersanaler Bölgesindeki 2 firmanın tapularını almaları konusunda ise kredibilite açısından geçici tapu aldıklarını ana tapularını almaları gerektiğini söyledi.

Paylaşın:
896 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ