logo

ENDÜSTRİYEL MİRAS TURİZMİNE KAZANDIRILACAK

  • Kandilli Beldesinde TTK sahasında atıl durumda bulunan varagel bölgesini Endüstriyel Miras Turizmine kazandırma çalışmaları devam ediyor.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli Beldesinde Türkiye Taş Kömürü(TTK) sahasında atıl durumda bulunan varagel bölgesinin Endüstriyel Miras Turizmine kazandırma çalışmaları devam ediyor.

Kandilli’de kömürün Fransızlar tarafından çıkarıldığı 1800’lü yıllardan kaldığı değerlendirilen Varagel Tesisi, dik bir yamaçtan insan ve eşya taşımaya yarayan, elektrikle çalışan iki vagon, kumanda odası ve raylarından oluşuyor.  

Dünyada örnekleri sayılı olan tesisin endüstriyel turizm kapsamında değerlendirilmesi uzun süredir gündemde olduğu halde bir türlü sonuca ulaşılamıyor!

Konu ile ilgili paylaşımda bulunan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, “Zonguldak Valimiz Sayın Osman Hacıbektaşoğlu, İlçe Kaymakamımız Mehmet Yapıcı, Kandilli Belediye Başkanımız Osman Çakmakoğlu, İl ve ilçe Daire Müdürlerimiz ile birlikte; Kandilli beldemizde bulunan varagel bölgesinde incelemede bulunarak, varagel ve çevresinde yapılması planlanan çalışmalar ile bölgenin turizme kazandırılmasına yönelik istişarelerde bulunduk.” dedi.

Paylaşın:
149 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ