logo

“ENERJİMİZİ GÜNEŞ’TEN ALIYOR, ÇELİĞE AKTARIYORUZ”

  • Karadeniz Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde ve Hatay Payas’ta faaliyet gösteren Erdoğan Metal, tesislerine kurduğu çatı üssü Güneş enerjisi santralleri ile elektrik tüketiminden daha fazlasını üretiyor.
  • Yatırım sürecini ve sonuçlarını İŞ’te Haber Hayat’tan Doğan Gönüllü’ye özetleyen Genel Müdür Furkan Erdoğan, “Özetle enerjimizi Güneş’ten alıyor, çeliğe aktarıyoruz…” ifadeleri ile memnuniyetini belirtti.

Zonguldak 21-22. dönem milletvekili, sanayici Fazlı Erdoğan’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı, Karadeniz Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde ve Hatay Payas’ta faaliyet gösteren Erdoğan Metal’in Genel Müdürü Furkan Erdoğan, fabrikalarının çatı üssü Güneş Enerji Santrali (GES) yatırım sürecini İŞ’te Haber Hayat’tan Doğan Gönüllü’ye değerlendirdi.

Artan enerji maliyetleri karşısında Güneş enerjisi sistemlerini incelemeye başlayan ve gerekli fizibilite çalışmalarını yapan genç yönetici Erdoğan, yenilenebilir enerjinin öneminin artmaya devam ettiği dönemde 1 milyon dolar maliyeti göze alarak Güneş enerji santrali yatırımına karar verdiklerini belirtti.  

Yaklaşık 6 aylık hazırlık ve kurulum döneminin ardından sistemi devreye alan sektörde ‘Yüksek Kaliteli Ürün ve Hizmet’ mottosu ile 35. yılını başarı ile tamamlayan Erdoğan Metal, şimdilerde tükettiğinin iki katı elektrik enerjisi üreterek ulusal ağa aktarım yapıyor.

ÇEVRE DOSTUYUZ” VURGUSU

Ereğli ve Payas’ın mevsimsel olarak Güneş enerji sistemi için yeterli olduğunun altını çizen Erdoğan, sistemin çevreci olmasının önemine vurgu yaparken, “Bu sistem, Güneş’ten aldığı doğal enerjiyi depolayarak, zararlı gaz üretmediğinden çevreyi de kirletmez. Çevre dostu Erdoğan Metal İşletmeleri olarak yenilenebilir enerji kaynakları bizim için çok kıymetli. Tercihimizin önemli bir gerekçesi de buydu.. ” diye konuştu.  

GÜNEŞ’TEN ÇELİĞE…

Erdoğan, “Yenilenen dünyada yenilenebilir enerjinin önemi artmaya devam ederken, Erdoğan Metal olarak bizler de yatırımlarımıza bu yönde devam ediyoruz. Bu kapsamda sektörün öncü firmalarından Sungen Enerji ve bölge temsilcisi Haluk Berkan Akay ile yürüttüğümüz çalışmaların sonucunda Ereğli OSB’ndeki tesisimizde 1,1 mW ve Payas OSB’ndeki tesisimizde 0,5 mW olmak üzere toplam 1,6 mW gücündeki çatı GES’lerimizle kendi elektriğimizi üretiyoruz. Özetle enerjimizi Güneş’ten alıyor, çeliğe aktarıyoruz…” ifadelerini kullanırken yatırım öncesi araştırmanın önemine dikkat çekti.  

Dijital teknoloji ile desteklenen sistemin sorunsuz işlediğini kaydeden Furkan Erdoğan, Gönüllü’nün sorularını cevaplandırırken benzer sistemleri tüm endüstriyel işletmelere tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.

Paylaşın:
605 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ