logo

“ENFLASYON FARKININ ZAM OLMADIĞINI HAYKIRIYORUZ”

  • Genel Sağlık-İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Murat Sezer, yaptığı basın açıklamasında, TUİK’in enflasyon verilerine güvenmediklerini belirterek, “Kamu çalışanlarına zam olarak sunulan, altı aylık enflasyon farkının zam olmadığını haykırıyoruz.” dedi.

Açıklamasında, “TÜİK eskiden enflasyon sepetini açıklarken sepetteki kalemleri ve ağırlıklı oranlarını da açıklıyordu ancak şimdi açıklamamaktadır. Hatalı enflasyon oranları açıklayarak yıllardır milyonlarda güvensizlik yaratmış verileri saklayarak da hukuka aykırı hareket etmektedir.” iddiasında bulanan Sezer, tepkisini şöyle dile getirdi:

“Genel Sağlık-İş olarak siyasi iktidara sesleniyoruz! AKP iktidarı, hangi adımları atarsa atsın, rakamları ne kadar değiştirirse değiştirsin yaşanan enflasyon kontrol edilemez bir hal almıştır. Memur ve memur emeklisi her geçen gün yüksek enflasyon karşısında ezilmekte en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma getirilmiştir. Kamu çalışanlarına zam olarak sunulan, altı aylık enflasyon farkının zam olmadığını haykırıyoruz. TÜİK’in uydurulmuş enflasyon oranlarını ve buna göre belirlenen maaş artış zamlarını kabul etmiyoruz. Bu maaş artışları ve yaşam şartları emekçiyi diri diri mezara gömecek politikalardır. İstedikleri sırtımıza yükledikleri zamlarla beraber sessiz sedasız mezara girmemizdir. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bu sefil yaşam koşullarını kabul etmiyoruz. Hakkımızı alana kadar emeğimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Paylaşın:
160 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ