logo

ENGELLİLER GÜNÜNDE ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI ETKİNLİK

Kdz. Ereğli’de 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla özel öğrenciler, sokak hayvanları için tasarlanan kedi ve kuş evlerini boyayarak anlamlı bir etkinliğe imza attılar.

Kdz. Ereğli’de İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Alaplı Meslek Yüksekokulu ve Kdz. Ereğli Gönülden Hayvanseverler Derneği ile birlikte düzenlediği etkinlikte; özel öğrenciler, sokak hayvanları için tasarlanan kedi ve kuş evlerini boyadılar.

EROĞLU, “FARKLILIĞININ FARKINDA OLALIM AMA FARKLI DAVRANMAYALIM”

3 Aralık Salı günü Özdemir Park AVM’nin giriş katında düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Fikri Eroğlu, tüm özel bireylerin gününü kutlayarak, “Alaplı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri ve öğretim görevlilerine etkinliğimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Genelde biz okullara giderek etkinliklerimize destek isteriz ama Meslek Yüksekokulundaki hocalarımız tam tersine bize gelerek etkinliğimize destek olmak istediklerini belirttiler. Bugün etkinlikte öğrencilerimizin boyayacağı kedi ve kuş evlerini yaptırdılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler bizim için çok önemli çünkü biz bu tür etkinliklerde daha çok dinleniyoruz. Ben herkesten; özel öğrencilerimizin farklılığının farkında olmalarını ama onlara farklı davranmamalarını istiyorum.”dedi.

Daha sonra Eroğlu, Alaplı MYO Öğretim Görevlileri İsmail Şahin ve Figen Altıntaş’a desteklerinden dolayı plaket takdiminde bulundu. Şahin ve Altıntaş da böylesine anlamlı bir etkinliğe öğrencileri ile birlikte katkı vermenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydettiler.

YILMAZ, “ASIL ENGEL BEDENLERDE DEĞİL, KALPLERDE”

Öğrenciler adına bir konuşma yapan Belgüzel Yılmaz; asıl engelin bedenlerde değil, kalplerde olduğunu söyledi ve “Ben engelli değilim, sadece sizlerden farklıyım. Yürüyemiyorum diye, dünyanın güzelliklerini göremiyorum diye, çocuklarını sesini, kuşların cıvıltısını, şehrin o tatlı telaşını duyamıyorum diye ve hislerimi kelimelere dökemiyorum diye engelli olmuyorum. Bana acınası gözlerle bakma, tut ellerimden beraber koşalım yarınlara, dokun kalbime beraber hissedelim güzellikleri, çocukların sesini, kuşların cıvıltısını… Çünkü dünya güzellikleri, iyilikleri paylaştıkça, birlik oldukça, bedenleri değil de ruhları sevdikçe güzelleşecek.”ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından özel öğrenciler; Alaplı MYO öğrencileri ve eğitmenleri ile birlikte kedi ve kuş evlerini boyadılar.

Paylaşın:
1279 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ