logo

ERDAL ERZİNCAN’DAN UNUTULMAZ KONSER

Türk Halk Müziğinin güçlü yorumcularından ve bağlama sanatçısı Erdal Erzincan, Kdz. Ereğli’de unutulmaz bir konser verdi. Konseri izleyenler “sazı adeta dile geldi” yorumunda bulundu.

Türk Halk Müziğinin güçlü yorumcularından ve bağlama sanatçısı Erdal Erzincan, Kdz. Ereğli’de Turkuaz Sanat Topluluğu tarafından organize edilen Sanatçı Bulaşmaları  kapsamında konser verdi.

28 Nisan Perşembe akşamı Hüseyin Tatoğlu Kültür merkezinde düzenlenen konseri; aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vildan Türkeli ve Op. Dr. Recep Erdoğan’ın da bulunduğu türkü severler izledi.

BAĞLAMASINI ADETA KONUŞTURDU

Konserde cura ve bağlamasıyla sevenlerine müzik ziyafeti sunan ünlü sanatçı Erdal Erzincan, yaklaşık 2 saat boyunca Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden derlenmiş sözlü ve sözsüz ezgileri seslendirdi. Sanatçıyı dinleyeme gelenler iki ayrı bağlaması ile adeta konuşan ve zaman zaman bağlamanın sadece sapı ile tezene kullanmadan türküleri seslendiren Erzincan’a alkışlarla karşılık verdi.

ANADOLU OZANLARINI ANDI, BİLGECE KONUŞTU!

Sunumlarını Yakup Erdığdu’nun üstlendiği konserin sonunda kısa bir konuşma ile Kdz. Ereğli’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Erdal Erzincan, “Burada bambaşka duygularla çalıyorum, bu duyguyu hiç kaybetmeyin. Sizlere ihtiyacımız var, biz bu kültürü beraber taşıyoruz, beraber yaşıyoruz. Bizim köklerimiz bu bağlamada. Ne kadar tertemiz duygularla kulak verirsek o kadar köklerimizden haberimiz olacak” dedi. Bağlamanın sıradan bir enstrüman olmadığını savunan Erzincan, “bunda nenelerimizin dedelerimizin birikmiş gözyaşları var, dertleri var. Biz o dertlerden umut çıkarmalıyız. Bizim ozanlarımın hepsi umudu o derdin içinde çıkarmışlar, o derde teslim olmamışlar. Derde teslim olunca başka şey çıkıyor. Derde derman arayınca başka bir şey çıkıyor. Ne şanslıyız ki bu sazı taşıyan güzel ozanlarımız var. O ozanlar sayesine bizler de size sesleniyoruz. Onları ne kadar güzel ansak azdır, yetmez. Hepinize çok teşekkür ediyorum”. diye konuştu.

TURKUAZ’DAN ‘UZUN İNCE BİR YOLDAYIM’ SÜRPRİZİ

Ardından sahneye davet edilen Turkuaz Sanat Topluluğu Şefi Cihangir Bilgin ve topluluk sanatçıları, Erzincan’ın bağlaması eşliğinde Aşık Veysel’e ait ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsünü hep birlikte seslendirdiler. Sanatçıya çiçek takdiminin ardından konser sona erdi.

DEVAM EDECEK

Son olarak sahnede söz alan Turkuaz Saat Topluluğu kurucusu ve şefi Cihangir Bilgin, sanatçı Erdal Erzincan’a ve izleyicilere teşekkür ederek ‘Sanatçı Buluşmaları’ serisinin devam edeceğini duyurdu.  

Konser sonunda sahnede hatıra fotoğrafları çekildi.

Paylaşın:
764 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ