logo

ERDEM, ÜLKE VE EREĞLİ GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutluyorum”

“Platformun öncelikli çözüm yolu ; diyalog

“Ereğli Tersanelerinde vagon yapalım”

“Gençlerin önünü açmamız lazım”

Kdz. Ereğli’de iş adamı ve Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası(DTO) Şube Başkanı, Karadeniz Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu Sözcüsü  İrfan Erdem, Ülke ve bölge gündemini gazetemizden Doğan Gönüllü’ye değerlendirdi.

Gönüllü’yü 14 Kasım Perşembe günü DTO’daki çalışma ofisinde kabul eden Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a Amerika’ya gitmeden önce PTT yolu ile telgraf çektiğini söyledi. Telgrafında toplantıya katılmasının ülke menfaatleri açısında doğru olduğu inancını dile getiren Erdem, dün gerçekleştirilen görüşme sonucundan da memnuniyetini ifade etti.

ERDOĞAN’IIN AMERİKA TEMASLARI TÜRKİYENİN LEHİNE OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutlayan Erdem, “Devletler arasında diyalog olur. Diyalog olmadan hiçbir şey çözülmez. Devletlerin menfaatleri vardır. Sayın Reisicumhurumuz gitmeseydi bu diyalog da noksan olacaktır. Bakın gördünüz, gitti kendisini de tebrik ederim; gayet başarılı bir şekilde Türkiye’nin menfaatlerini ve neler yapması gerektiğini Amerikalılara gayet iyi anlattı. Bu Türkiye için dış politikada çok önemli konudur. Gitmeseydi ne olacaktı? Tersi olacaktı, Türkiye daha sıkışacaktı, dolar artacaktı, sıkıntılar büyüyecekti. 90 bin askerimiz var cephede. Türkiye bu konuları Sayın Erdoğan’ın Trump ile görüşmesinde halletmiştir. Kendisini tebrik ederim. Bu sonuçları itibariyle Türkiye’nin lehinedir. Mesela Senatör Lindsey Graham, Amerikan Senatosundaki Ermeni yasasını geri çektirmiştir. En büyük etkenlerden biri budur. Türkiye soluk almıştır, rahat etmiştir. Gitmesinden yanayım, diyalogdan yanayım.” Dedi.

PLATFORMUN ÖNCELİĞİ; DİYALOG

Görüşme sırasında, Karadeniz Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu Sözcüsü olduğunu hatırlatan Erdem, diyalog önceliğinin yerelde de geçerli olduğunu vurguladı ve “Ereğli’de de platformumuz var. Tekrar toplanacağız ve diyalog ile her şeyi çözmeye çalışacağız. Çözemezsek Sayın Reisicumhura gidip anlatacağız. Sonra ne yapmamız gerektiğini düşüneceğiz. Eylem yapabiliriz, bazı şeyleri ortaya kazanmamız için koyabiliriz. Öncelikli çözüm yolumuz diyalog olacaktır. Bunu platformun sözcüsü olarak söylüyorum. Diyalogsuz olmaz. Konuşacağız, problemleri aktaracağız. Bu platform Halil Posbıyık’sız olmaz çünkü o belediye reisi. Konuları karıştırmayalım, Halil Posbıyık’ı yargılamayalım. Belediye reisimiz o, hepimiz onun etrafında kenetlendik, beraber bu yolda yürümeye devam ediyoruz. Önümüzdeki toplantılarda neler yapacağımıza karar vereceğiz. Erdemir ile olan sıkıntılar, Erdemir’in belediyeye olan tavırları çözmek zorundayız. Tek taraflı düşünerek, tek taraflı halledemeyiz. Bu benim şahsi kanaatim; diyalogdan yanayız, diyalog ile çözülmesi lazım. Kavganın kimseye faydası yok. Bizim Erdemir’in kendisi ile alakalı bir sorunumuz yok. Erdemir Ereğli’nin göz bebeğidir. Biz yöneticilerle bu konuları çözmek zorundayız. Netice de onlar da insan. Bunları masaya yatıracağız, bir platform yapacağız, bu platformu halka açık da yapabiliriz. Herkes konuşuyor Ereğli’de icraat yok. Konuları hep beraber el ele vererek, siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, belediyemizle, kaymakamımızla, Zonguldak’ta valimizle çözmek zorundayız. “Diye konuştu.

“HERKES İCRALIK”

Sözlerine “Ereğli’nin problemlerini çözeceğiz.” Şeklinde devam eden Erdem, sorunların biriktiğine dikkat çekerek, “Ereğli’de 125 bin nüfus var kadın ve çocukları çıkarın 50 bin kişi kalır. İcra dairelerindeki rakamları size söyleyeyim; 55 bin dosya var. Demek ki herkes Ereğli’de icralık. Bunu anlatıyorum, kimse anlamıyor. 5 sene önce dedim ki 60 yaşın altında İngilizce bilen veya bilmeyen herkes yurtdışına gitsin Kazakistan’a, Ukrayna’ya, Rusya’ya yok tıkalı, ışık gözükmüyor. “ dedi.

“TERSANELERDE YÜK VAGONU YAPALIM”

Erdem, Kdz. Ereğli’deki işsizlik sorununa tersaneler bölgesi üzerinden dikkat çekti ve şöyle konuştu :

“Tersaneler 2023’e kadar açılmayacak. Çünkü dünya ticaretinde daralma var. Herkes Ereğli’ye bakıyor, Ereğli’ye bakmayalım. Türkiye’ye bakalım, sonra dünyaya bakalım. Dünya ticaretinde daralma var, gemiler fazla. Peki tersaneleri nasıl ayakta tutarız; hurda sökümüyle olabilir, sektör değişikliği olabilir. Tersaneler bugün her şeyi yapabilecek kapasitede. Arkadaşlarımız yetişmiş, kalifiye elemanları var. Yük vagonu yapalım, onunla başlayalım. Çalışma yapıyoruz, bu çalışmayı inşallah neticelendireceğiz. Mühim olan Ereğli. İki evden birinde işsiz var. Bunlar üniversite mezunu çocuklar. Anası babası yıllarca okutmak için uğraşmışlar, ama işsizler. Bu çocuklar hala babalarından harçlık almanın peşinde. Olmaz böyle mantık, aşılması lazım.”

MESAJ VERDİ: “GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAMIZ LAZIM”

Erdem, sözlerinin sonunda soru üzerine Deniz Ticaret Odası Seçimlerine bir sonraki dönemde aday olmayacağını tekrarlayarak, “Tekrar söylüyorum; bundan sonraki seçime girmeyeceğim Deniz Ticaret Odası’nda başkanlığı bırakacağım. Yaşımız artık müsait değil, genç insanların önünü açmamız lazım. ” şeklinde mesaj verdi.

Paylaşın:
1496 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ