logo

ERDEMİR, 340 MİLYON DOLARA KÜMAŞ’I SATIN ALDI

OYAK Maden Metalürji Grubu bünyesinin ana şirketi Erdemir, Yıldız Holding ve iştiraki Gözde Girişim’in KÜMAŞ’taki hisselerini 340 milyon dolara satın aldığını duyurdu.

Erdemir, Türkiye’nin önemli madencilik şirketlerinden KÜMAŞ’ı satın alması ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun kararı ile;- Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. (ve iştiraklerinin) paylarının tamamının; imzalanacak Pay Devri Sözleşmesi hükümlerine uygun olarak, nakden ve defaten ödenmek suretiyle Şirketimiz tarafından 340 milyon (üç yüz kırk milyon) Amerikan Doları işletme değeri bedelle satın alınmasına, Şirket hisselerinin devrinin, ilgili yasal onayların alınmasının ardından devir tarihindeki net borç tutarı ve net işletme sermayesi dikkate alınarak hesaplanacak olan hisse bedeli üzerinden gerçekleştirilmesine,

– Payların devralınması işlemleri konusunda, Pay Devri Sözleşmesi imzalanması da dâhil olmak üzere gerekli her türlü iş ve işlemi yapma, sözleşmeler imzalama, resmi makamlara gerekli başvuruları yapma, vekâletnameler verme konusunda Şirket yöneticilerine yetki verilmesine,
karar verilmiş olup, konuya ilişkin Şirketimiz ile Yıldız Holding A.Ş. ve Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. arasında Pay Devir Sözleşmesi 4 Ocak 2021 tarihinde imzalanmıştır.”

ERDEM “İLGİLENİYORUZ” DEMİŞTİ

Erdemir’in Kümaş Manyezit’le ilgilendiğini geçtiğimiz Kasım ayında açıklayan OYAK Genel Müdürü ve Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem” Bu değeri OYAK bünyesine katabilmek, ülkemiz ve milli kaynaklar adına önem arz etmektedir.” demiş ve konu ÖNEMLİ HAMLE başlığı ise gazetemizde yayımlanmıştı.

YILDIZ HOLDİNG CEO’SU TÜTÜNCÜ BAŞARILAR DİLEDİ

Öte yandan Yıldız Holding CEO’su Mehmet Tütüncü, Kümaş Manyezit’in Erdemir’e satışı hakkında yaptığı açıklamada, “Ana faaliyet alanlarımız olan gıda ve perakendeye odaklanarak büyüme stratejimizi sürdürürken, girişim sermayesi şirketimiz Gözde Girişim aracılığıyla farklı sektörlerdeki yatırımlarımıza devam ediyoruz. Gözde Girişim’in 2012 yılında satın aldığı Kümaş Manyezit, Holdingimiz bünyesinde bulunduğu süre içinde büyük değer kazandı. Dünya genelindeki kriptokristalin manyezit cevherinin yaklaşık yüzde 20’sine tek başına sahip olan Kümaş Manyezit, pandemiye rağmen 2020 yılında da faaliyetlerini kesintisiz sürdürdü. Daha önce ithal edilen yüzde 98 magnezyum oksit (MgO) içerikli fused manyezitin yüzde 100’ünü kendisi üretebilir hale gelen Kümaş, toplam satış miktarını 2020’de bir önceki yıla göre yüzde 14 artırmayı başararak Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağladı. Bugün verimliliği ve kârlılığı son derece yüksek seviyeye ulaşan Kümaş Manyezit’i daha da büyük değer kazanmış bir şirket olarak devrediyoruz. Erdemir çatısı altında Kümaş’ın başarılarının artarak sürmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. hakkında:

Kümaş Manyezit A.Ş. 1972 yılında Kütahya’da kurulmuştur. 1976 yılında doğal manyezit cevherinden sinter manyezit üretmeye başlamıştır. 1995 yılında özelleştirme kapsamında Kümaş’ın %99,74’lük payı Zeytinoğlu Holding tarafından satın alınmıştır. 2009 yılında TMSF, Kümaş’ı Zentinoğlu Holding’ten devralmış, 2012 yılında ise Yıldız Holding iştiraki olan Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’na satmıştır.  Şirketin zengin manyezit ve dolomit kaynak ve rezervi bulunmaktadır. Sahip olduğu rezerv ve büyüklüğü bakımından Türkiye refrakter sektörünün pazar lideri konumundadır. Maden sahaları Kütahya, Eskişehir ve Konya’da bulunmaktadır. Kümaş Manyezit, ağırlıklı olarak demir çelik, çimento ve cam sektörlerine hizmet etmektedir. Kümaş, Türkiye’nin lider ve en büyük dikey entegre refrakter üreticisidir. Maden tedarikinden satış sürecine kadar olan tüm operasyon Şirket tarafından gerçekleştirilmektedir.

Paylaşın:
1414 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ