logo

ÖZKÖK “ERDEMİR-EREĞLİ İKİLEM DEĞİL BİR BÜTÜN OLMALI”

Kdz. Ereğli’de siyasetçi ve Mali Müşavir Semih Özkök, ” Erdemir-Ereğli bir ikilem değil bir bütün olmalı. Bu bütünün çimentosu da kumu da suyu da elimizde. İş bunu doğru karıştırmakta..” dedi.

Kdz. Ereğli’de CHP saflarında siyaset yapan, ADD Genel Merkez Yöneticisi ve önceki dönem Belediye Başkan Aday adaylarından, Mali Müşavir Semih Özkök, yazarımız Doğan Gönüllü’nün “ERDEMİR-UYSAL-ERTUĞRUL” başlıklı köşe yazısını yorumladı.

Gönüllü’nün gündemdeki konuları değerlendirdiği yazıyı dikkat çekici cümlelerle yorumlayan Özkök, isim vermeden eleştirilerde bulundu ve yönetimde popülizmden kent kültürü geleceğine dönülmesi gereğini savundu.

“POPÜLİST DEĞİL, GELECEK ENDEKSLİ PROJELER HAZIRLANMALI”

Siyasetteki özgün yeri, uzlaşmacı, tevazulu ve ilkeli duruşu tartışılmayan Özkök, kısa yorumunda şöyle dedi:

“Ne demek istiyorum dan başlayan paragrafınız ile CHP ilçe başkanlığı’na .. ya kadar süren bölüm son 25 yılın kilidini açacak anahtar bence. Popülizmden kent kültürüne ve geleceğine yüzümüzü dönmedikçe daha çoook bu ana fikirli yazılar yazar dururuz. Asıl olan havan topu mermisi ve düzeneği gibi dağın arkasını görecek gelecek endeksli yerel yönetim projeleri hazırlamak gerek. Erdemir-Ereğli bir ikilem değil bir bütün olmalı. Bu bütünün çimentosu da kumu da suyu da elimizde. İş bunu doğru karıştırmakta..” yorumunu yapan Özkök, kısa yazısını, “Yüreğinize sağlık dostum..” dileği ile sonlandırdı.

Özkök’ün bahsettiği yazıda ise Gönüllü şöyle demişti:

Ne demek istiyorum? Daha kuruluş kanununda bile, Ereğli Demir ve Çelik fabrikalarının günü geldiğinde özelleştirileceği yazıyordu. Bunu bilen(bilmesi gereken) şehir üst yöneticileri Erdemir’den dönemsel olarak faydalanmayı bilmişler ama görünen o ki; sürdürülebilir, geliştirilebilir ve kalıcı bir fayda olmamış bu.

Geldiğimiz noktada;  ileriye dönük çıkarımlar yaparak net hedefler ortaya koyup bunları formülüze ederek sonuca giden vizyoner lider eksikliğindeyiz. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, OYAK/ERDEMİR’le “mücadelenin(!)” tarafı değil, tarafları bir araya getiren tarafsızları/ liderleri olmalıydılar. Olamadılar!

Öte yandan; Erdemir/OYAK’tan hala Posbıyık’ın iddialarına, yani, “vergisini ödemiyor, şehri zehirliyor, denizi izinsiz dolduruluyor, HES’le şehrin içme suyuna göz dikiyor, sosyal sorumluluklarını yerine getirmiyor vs!” iddialarına hala cevap bekliyoruz.

ÖNCEKİ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL İSE, şimdiki dönem Başkanı Posbıyk’ın iddialarını sosyal medya canlı yayınında cevaplandırdığını öğrendik. Uysal, İz Medya’dan Vedat Kılıç ve Yeşim Özdoğan’ın sorularına özetle, “iddia edildiği gibi fazla çalışan istihdam etmediğini, belediyenin borç/bütçe oranının teslim aldığı döneme göre çok daha iyi şartlarda(rakamlar ve oranlar vererek) bıraktığını, Erdemir’le ilgili yer davalarını savsaklamadıklarını tam tersi  Posbıyık döneminden devam eden belediye avukatlarının savunma yaptıklarını, hava kirliliği ölçüm istasyonunu kaldırmadıklarını vs.” söylemiş.  Yani Posbıyık “Uysal belediyeyi kötü yönetti, batırdı” diyor, Uysal “hayır işte ispatı” diyerek rakamlar veriyor.  

Benim yeni sorularım ise şunlar: 1-Posbıyık 2014’de devir ettiği ve 2019’da devir aldığı “bütçe-borç-çalışan sayısı” rakamlarını açıklar mı? 2- Ve Uysal, hangi stratejik hatalar yaparak yalnız kaldı?

Paylaşın:
1180 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ