logo

ERDEMİR ESKİ Y.K. ÜYESİ SENCER İMER’İ KAYBETTİK!

Dünya ve Türkiye Demir çelik Sanayisinin yakından tanıdığı uzman isim Prof. Dr. Sencer İmer, yakalandığı koronavrüs nedeni ile hayatını kaybetti.

Erdemir eski yönetim Kurulu üyelerinden ve Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri’nin eski genel müdürü olan İmer, 2019 yılı nisan ayında Zonguldak valiliği tarafından düzenlenen “Batı Karadeniz Çelik Kümelenme Analizi Çalışması Toplantısına” katılmış ve yaptığı konuşmada, çelik sanayinin dünyada güç unsuru olduğunu belirtmiş, bir ülkenin hangi güce sahip olduğunu anlamak için çelik sanayisine bakmak gerektiğini söyleyerek “3 Erdemir’e daha ihtiyaç var” demişti.

Sencer İmar’İn vefatı nedeni ile Ufuk Üniversitesi’nin resmi sosyal medya hesabından yayınlanan başsağlığı mesajında, “Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. C. Sencer İMER Vefat Etmiştir. Hocamıza Allah’tan Rahmet Kederli Ailesine ve Yakınlarına Başsağlığı Dileriz” ifadeleri kullanıldı.

SENCER İMER KİMDİR:

Sencer İmer1942 yılında Ankara‘da doğmuştur. Tam adı Celalettin Sencer İmer’dir. İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da tamamladıktan sonra devlet bursu ile Üniversite eğitimi için 1960 yılında Almanya‘ya Berlin‘e gitti. Berlin Teknik Üniversitesinden 1965 yılında Metalurji yüksek mühendisi olarak mezun oldu. 1868 yılında doktorasını tamamladı. 1973’de Berlin Teknik Üniversitesinde Metalurji alanında doçent oldu. 2004 yılında profesör oldu.

1973-1982 yılları arasında Berlin Teknik Üniversitesinde bilimsel çalışmalar ve öğretim üyeliği yaptı. 1982-1992 yılları arasında BM uzmanı olarak DPT de müşavirlik ve çeşitli bakanlara danışmanlık yaptı.

Erdemir, asil-çelik ve Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş. (TDÇİ) Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevlerinde, 1989-1992 yıllarında Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş. (TDÇİ) genel müdürlüğü görevinde bulundu. 1992’den beri Ankara Üniversitesi Fen Fakültesinde öğretim üyeliği yapmaktadır. Ayrıca Hacettepe ve TOBB üniversitelerinin uluslararası ilişkiler bölümlerinde Türkiye Ekonomisi ve karşılaştırmalı ekonomi dersleri vermektedir.

1995 den beri Kardemir kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyesidir. 10 yıl başkanlığını yaptığı Türk-Alman mesleki eğitim vakfı Meksa’nın kurucu ve yönetim kurulu üyesidir. Birinci dereceden Alman Devleti Hizmet Nişanı sahibidir.

Sencer İmer, evlidir ve 3 çocuğu vardır.

Paylaşın:
596 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ