logo

ERDEMİR İLE TÜRK METAL 23 MADDEDE TAKILDI!

  • Erdemir ile Türk Metal Sendikası arasında süregelen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde 22 maddede daha anlaşmaya varılırken, çoğunluğu maddi konuları içeren 23 maddede ise taraflar uyuşamadı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları AŞ. (Erdemir) ile şirkette yetkili Türk Metal Sendikası arasında devam eden 29. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde ‘Uyuşmazlık Zaptı’ tutulduğu bildirildi.

ARABULUCU ATANACAK

Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, 13 Ekim’de Erdemir adına görüşmelere katılan MESS binasında başlayan görüşmelerin 3’üncüsü de aynı adreste yapıldı. Kalan 45 maddenin masaya getirildiği görüşmelerde 22 maddede daha anlaşmaya varılırken, çoğunluğu maddi konuları içeren 23 maddede ise taraflar uyuşamadı. Bunun üzerine yasa gereği ‘Uyuşmazlık’ Zaptı’ tutulurken, süreçte arabulucu ataması yapılacağı öğrenildi.

KATILIM:

Toplantıda Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Sayın Halil Faki Erdal, Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yakup YILMAZ, Şube yöneticileri, Türk Metal Toplu Sözleşme Daire Başkanı Mahsun TURAN, Toplu Sözleşme Uzmanları Berna Acar ile Yasin Aydoğan hazır bulunurken, Erdemir kanadında ise: MESS Genel Sekreteri Fatih Ay, MESS Başhukuk Müşaviri Erten Cılga, MESS Ankara Bölge Temsilcisi Ozan Mimaroğlu, MESS Avukatları, Erdemir Yönetim Kurulu Üyesi OYAK Genel Müdürlüğü Başhukuk Müşaviri Güliz Kaya, Erdemir İnsan Kaynakları Direktörü Atilla Yelboğa, Erdemir Endustri İlişkiler Müdürü Kerem Çelebi ve MESS temsilcileri katıldılar.

SÜREÇ :

Erdemir’de çalışan sendikalı 3420 işçiyi kapsayan 29. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumunda; 2’si ek, 9’u geçici olmak üzere toplam 89 maddeden 20 madde üzerinde anlaşmaya varılmıştı.
3 Kasım’da gerçekleştirilen ikinci oturumdaki oturumda da 44 maddede anlaşmaya varan taraflar, 3 toplantıya geldikleri bu sayıdan 22’si üzerinde daha anlaşmaya vardılar. Kalan 23 madde için ise tutulan uyuşmazlık süresinde de görüşmeler yapılabilecek.

Paylaşın:
407 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ