logo

ERDEMİR-TÜRK METAL 25 MADDEDE DAHA ANLAŞTI

  • ERDEMİR ile Türk Metal Sendikası arasında süregelen 29. dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin 2. oturumunda 25 maddede daha anlaşmaya varılması üzerine, toplam 89 maddenin 45 maddesinde anlaşılmış oldu.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) ile şirkette yetkili Türk Metal Sendikası arasında devam eden 29. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ikinci oturumunda 25 madde üzerinde daha anlaşmaya varıldığı varıldı.

3. OTURUM 8 ARALIK’TA…

Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdemir adına görüşmeleri sürdüren Metal Sanayicileri Sendikası (MESS İş veren sendikasının İstanbul merkez binasındaki oturumda, 26 madde masaya getirildi.
Görüşmeler sonucunda maddelerden 25’i, Türk Metal’in talepleri doğrultusunda kabul edilirken, bir madde ise ileriki toplantıya ertelendi.
Taraflar arasındaki görüşmede, 3. Oturumun 8 Aralık’ta aynı yerde yapılması kararlaştırıldı.
Sendikanın konuya ilişkini açıklamasında, “Gerçekleşen toplantının, Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’ın önderliğinde Teşkilatımız ve Erdemir Emekçilerimiz başta olmak üzere tüm emek camiamız ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

89 MADDELİK SÖZLEŞME 3420 İŞÇİYİ KAPSAYACAK…

Erdemir’de sendikalı çalışan 3420 işçiyi kapsayan; 2’si ek, 9’u geçici olmak üzere toplam 89 maddeden oluşan Toplu İş Sözleşmesinin ilk oturumunda da 20 madde işçi kanadının talepleri doğrultusunda kabul edilmişti.
Buna göre toplamda 45 madde üzerinde anlaşmaya varılan görüşmelerde, önümüzdeki süreçte 44 madde görüşülecek.

KATILIM:

Erdemir ile Mess arasında dün (2 Kasım) gerçekleştirilen 2. Oturumda; Türk Metal Karadeniz Ereğli Şube Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, Şube Başkanı Yakup Yılmaz, Şube Sekreteri Birol Ona, Şube Eğitim Sekreteri Ercan Demirtaş, Erdemir İş Yeri Baştemsilcisi Barbaros Özdemir, Türk Metal Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Mahsun Turan, Sendikanın Toplu Sözleşme Uzmanları Berna Kavukçuoğlu, Yasin Aydoğan hazır bulunurken, işveren kanadından ise Mess Genel Sekreteri Fatih Ay, Mess Avukatları, Erdemir İnsan Kaynakları Direktörü Atilla Yelboğa, Erdemir Endustri İlişkiler Müdürü Kerem Çelebi ile Mess temsilcileri yer aldı.

Paylaşın:
473 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ