logo

ERDEMİR’İ KUTLAMA MESAJLARI…

  • Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları(ERDEMİR)’nın 59. işletme yılını kutlaması nedeni ile yazılı mesajlar yayınlanıyor.

Yayın kurulumuza ulaşan ERDEMİR’i kutlama mesajları şöyle :

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ DR. EYLEM ERTUĞRUL:

Dünyanın sayılı entegre çelik üreticilerinden ve 1959 tarihinde inşasına başlanan ve 15 Mayıs 1965’te ilk üretimini gerçekleştiren, Kdz. Ereğli ilçemizde kurulu gururumuz Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR), bugün kuruluşunun 59. gurur yılını kutluyor.

Ereğli halkının da alın teriyle, Türkiye’nin sanayi ve ekonomisinin gelişmesinde önemli yeri olan Erdemir’in kurulmasıyla birlikte ilçe tarihinde, ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamında büyük değişimlere yol açtı. ERDEMİR adeta bir kültür haline geldi. 300 bin ton hedefi ile başladığı üretimini her geçen dönemde artırmış, bünyesine dahil ettiği başta İSDEMİR olmak üzere bir çok şirketi ile birlikte bugün hedeflerini giderek yükseltmekte.

Bu anlamda, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (ERDEMİR) 59. kuruluş yıldönümünü kutlar, kuruluşundan günümüze emeği geçenleri tebrik eder, bundan sonraki süreçte de aynı birlik, bütünlük ve büyüme ile varlığını sürdürmesini dileriz.


KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK :

“11 Mayıs 1960 yılında şehrimizde kurulan ve 1965’de hizmete başlayan, Kdz. Ereğli halkının da alın teriyle, Türkiye’nin sanayi ve ekonomisinin gelişmesinde önemli yeri olan Erdemir, şirin bir balıkçı kasabasının tarihinde, ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamında büyük değişimlere yol açmıştır.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (ERDEMİR) 59’uncu kuruluş yıldönümünü kutluyorum.”


Paylaşın:
179 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ