logo

ERDEMİR’İN İŞE ALIM DUYURUSU MEMNUNİYET YARATTI

  • Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) tarafından gün içerisinde açıklanan ‘saat ücretli personel alımı duyurusu’ siyasetçiler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Konu ile ilgili İyi Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Balbaloğlu’nun ve CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ertuğrul’un haber merkezimize ulaşan açıklamaları şöyle :

İYİ PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ADAYI OP. DR. EVRİM BALBALOĞLU:

Karadeniz Ereğli’de kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş’ye (ERDEMİR), sözleşmeli işçi alınacağı açıklamaları, bölgemizdeki işsiz gençlerimize yeni bir umut olarak sunulmuştur.

Ülkemizde olduğu gibi Zonguldak bölgemizde de başlıca sorunun işsizlik ve istihdam olduğunu bilinen bir gerçektir.

Bu gerçeğin yanı sıra Karadeniz Ereğli’nin başlıca ekmek kapısı olarak görülen ERDEMİR’den atılan bu adım, bizlerce de memnuniyetle karşılanmıştır.

Ancak, Erdemir’de ve bölgemizde başlıca sorun işsizlik olmasıyla birlikte şirkette “kadroya geçeceğim” beklentisi ile yıllardır çalışan Taşeron İşçilerinin görmezden gelinmesini de doğru bulmuyoruz.

Her seçim dönemi  (sözleşmeli) kadroya alınacakları duyurulan taşeron işçilerimizin durumu ortadayken, yeni işçi alımı açıklamalarını da bu anlamda manidar buluyoruz.

Her biri sözleşmeli personel kadar tecrübeye, ERDEMİR’in de aradığı ‘kalifiye eleman’ seviyesine ulaşmış oldukları bilinen Taşeron Emekçi kardeşlerimizin “ivedilikle” kadroya geçirilmeleri günümüzde daha da büyük anlam kazanacaktır.

Elbette, ardından işsiz sahibi gençlerimize iş imkanı tanımak, bölgemizde yeni umutları da beraberinde getirecektir.

Hatırlatmakta yarar görüyoruz ki; şirketin açıklamasında yer alan meslek lisesi tercihlerinde “İşgüvenliği”ne yönelik mesleki tercihin bulunmamasını da ERDEMİR gibi ağır sanayi kuruluşunda eksik olarak görüyoruz.

Ve yine, yaşamın her noktasında var olan ve olmaya devam edecek kadınlarımızın, ERDEMİR’de istihdamlarına yönelik bir ifadenin açıklamada yer bulmayışını da hatırlatmak isteriz.

Bu vesileyle; girişimlerinden dolayı ERDEMİR’in kararını tebrik ederken, önceliğin taşeron işçilerine verilmesi isteğimizi tekrarlıyoruz.


CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ADAYI OP. DR. EYLEM ERTUĞRUL:

Ülkeyi uyguladığı yanlış politikalarla uçurumun kenarına kadar getiren AKP iktidarı, 14 Mayıs öncesi son kozlarını oynarken, yakından bildiğimiz göz boyama ve seçmene şirin görme hamlelerine başvurmayı da sürdürüyor.
Hayat pahalılığı derdi bir yana, ülkemizin milyonlarca gencini işsizlikle baş başa bırakan, üniversite mezunu bir o kadar gencimizin de kurtuluş ümidi olarak gördükleri başka ülkelere kaçışlarına seyirci kalan iktidar, şimdi de, sandık korkusundan olsa gerek, Erdemir üzerinden Ereğli’ye iş vaadinde bulunuyor.
Sadece bölgemizin değil ülkemizin gözbebeği olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) yönetiminin kademeli olarak işçi alımı yapacağını duyurması elbette hepimiz için önemli ve sevindirici bir gelişmedir. Bu açıdan bakıldığında ERDEMİR yönetimini tebrik etmek gerekir.
İşçi alımı yapacağını duyuran ve mülakatlara da zaman kaybetmeden başladığı bildirilen ERDEMİR yönetimi siyasi baskı altına alınmamalıdır. Birileri, seçim öncesi ERDEMİR’imizi can simidi olarak görmemeli, ona seçimi yatırımı olarak bakmamalıdır.
ERDEMİR yönetimini kimsenin baskı altına alamaması için bu işin sıkı takipçisi olacağız.
Bundan sonra en önemli beklentimiz bu yıldan itibaren alınacak yeni işçilerin özellikle Ereğli ve Alaplı ilçeleri başta olmak üzere Zonguldak’ın ilçe, belde ve köylerinde yaşayan gençlerden seçilmesidir.
ERDEMİR yönetiminden bir başka beklentimiz de yıllardır kadroya geçme hayali içinde olan taşeron işçilerimizin de yüzlerinin güldürülmesidir. Yıllarca kendilerine söz verilen bu emekçi kardeşlerimizden, hiç değilse aranan şartlara sahip olanlar, ERDEMİR kadroları için öncelikli olarak düşünülmeli, bir daha hiçbir gücün taşeron işçisi kardeşlerimizi siyasi destek olarak görmemeleri sağlanmalıdır. Beklentimiz budur.
ERDEMİR yönetiminin bu duyarlılığını, kendilerince seçim malzemesi yapmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz.
Hiçbir siyasi manevranın, Zonguldak ve Ereğli halkının 14 Mayıs’ta sandık başında kullanacağı oya etki yapmak istemesine göz yummayacağız.
Bu düşüncelerle ERDEMİR tarafından alınan kararına yöremiz için hayırlı olmasını diliyorum.


Paylaşın:
540 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ