logo

“ERDOĞAN KAZANIRSA, ÇİN ÜLKESİ İŞBİRLİĞİNE HAZIR!”

  • Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı ve TBMM Önceki Dönem Başkanlarından Köksal Toptan, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ev sahipliğinde STK Başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda,28 Mayıs seçimlerini Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması halinde Çin Halk Cumhuriyeti’nin işbirliğine hazır olduğunu açıkladı. Toptan ayrıca, Kdz. Ereğli’ye üniversite kurulabileceğini belirterek bu konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da anlatılabileceğini söyledi.

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı ve TBMM Önceki Dönem Başkanlarından Köksal Toptan, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Arslan Keleş’in ev sahipliğinde Ak Parti yöneticileri ve STK Başkanlarıyla bir araya geldi.

20 Mayıs Cumartesi günü TSO Hizmet Binasında düzenlenen toplantıya AK Parti Zonguldak Milletvekili Av. Saffet Bozkurt, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Sezer ile birlikte TSO yöneticileri ve 21.-22. dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz. Ereğli Belediyesi eski başkanı Murat Sesli ve çok sayıda STK başkanı katıldı.

“EREĞLİ, ÜNİVERSİTE STANDARTLARINI YAKALIYOR”

TSO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre; Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı ve eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, seçim sürecini değerlendirmesinin ardından Kdz. Ereğli ilçesine üniversite kurulmasının şartlarının bulunduğunu belirterek, bu konuyu Cumhurbaşkanına anlatabileceklerini söyledi. Başkan Toptan yaptığı konuşmada “Ereğli, kendi gücünü hiç unutmamalı, kendi kuvvetini hiç unutmamalı. Şartlara teslim olmamalı. Onun için, buraya bir üniversite. Üniversite Ereğli’nin bana göre hakkıdır. Ben bunu yeni de söylüyor değilim. Bir üniversite sayın başkanımızın ifade ettikleri, eksiklikleri de giderebilecek bir potansiyel demektir. Cumhurbaşkanımıza anlatabileceğimizi düşünüyorum. 3 fakültemiz var. Bir tane daha olunca zaten standartları yakalıyor.” dedi.

“ERDOĞAN KAZANIRSA ÇİN VE TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ YAPABİLİR!”

Siyaseti ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirmesinde Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu HDP ile işbirliği yaptığı gerekçesi ile eleştiren Toptan, “İnşallah pazar günü 28’inde de yapılacak olan cumhurbaşkanlığı oylamasında da bu istikrar yani önümüzdeki 5 yıl. İdarede ve yürütmede hiçbir sorun çıkarmayacak bir tabloyla karşılaşacağız. Ben milletin sağduyusuna güveniyorum, inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız son defa cumhurbaşkanı adayı olacak. Kritik nokta bu 5 sene. Bu 5 seneyi Türkiye nasıl geçirirse geleceği de öyle olur. O sık sık söylediğimiz kızıl elma hedefleri. ” diye konuştu.

Çin’in Türkiye ile işbirliğine hazır olduğunu savunan Toptan, “Çin Büyükelçisi benim ahbabım. En son geçen hafta geldi. Bana dedi ki, ‘öyle anlıyorum ki Tayyip Erdoğan bey kazanacak seçimleri’ dedi. Hemen dedi, bizim devreye girmemiz lazım dedi. Biz hazırız, bizim de Çin hayalimiz var dedi. 2 hayal eden ülkeyi güçlerini birleştirir ise hiç kimse tutamaz. Büyük imparatorluklar kurmuş olan Türkiye’ye, daha büyük hedefler lazım.” diye konuştu.

Türkiye’nin savunma sanayiinde başarılı olduğunu ve etnik çekişmelerle vakit kaybetmemesi gerektiğini ifade eden Toptan, birlik beraberlik mesajları verdi.

BOZKURT: “28 MAYIS SEÇİMLERİNİ KAZANACAĞIZ”

AK Parti Zonguldak milletvekili Av. Saffet Bozkurt ise toplantıda yaptığı konuşmasına 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve partisine verilen destekler için teşekkür ederek başladı. Bozkurt konuşmasında “Aynı desteğin 28 Mayıs’ta destek vereceğinize inancımız tam. Başkanım da biz 2,5 yıldan beri beraber çalışıyoruz. Birçok sorunun çözümü noktasında elimizden geleni yaptık. Şu anda da muvaffak olduk. İnşallah başkanımızın ifade ettiği, onlar noktasında da ilk göreve başlar başlamaz Fazlı(Erdoğan) hocam, başkanımız hepsini desteğiyle beraber bu sorunları, sıkıntıları ortadan kaldıracağına inancımdan, biz bu iradeyi göstereceğiz. İnşallah da muvaffak olacağız diye düşünüyorum.” dedi.

KELEŞ, İLÇENİN SORUNLARI ANLATTI, DESTEK İSTEDİ: “2. OSB-KAFES BALIKÇIIĞI-KAMPÜSE YENİ BÖLÜMLER-ÇEVRE YOLU- EREĞLİ DEVREK KARAYOLU- TERSANELER, OSB BAĞLANTI YOLU, ERDEMİR’E İSTİHDAMDA YEREL İNSAN KAYNAĞI”

Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş ise toplantıda Kdz. Ereğli’de hayata geçirilmesi gereken projeleri anlatarak Toptan’dan destek istedi. Kdz. Ereğli’de öncelikli olarak 2. Organize Sanayi Projesi’nin hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Keleş “Kdz. Ereğli’nin gelişmesi ve istihdamın artırılması için bu projenin hayata geçirilmesi gerekiyor.” dedi. Keleş Kafes Balıkçığı projesinde ise
“Ereğli ve Zonguldak’ta Karadeniz sahili kenarında bulunan, denizden hemen hemen hiç yararlanmayan kentlerden bir tanesi. Zonguldak’taki 5 oda bir proje geliştirdik; kafes balıkçılığı. Türkiye Su Ürünleri Başkanı belli bir kapasiteye kadar yerleştirilen 40 bin ton kapasite verecekler bize. Fakat günün sonunda Kdz. Ereğli Liman Başkanlığında takıldık kaldık, liman başkanımızın yazımıza konuya olumsuz görüş vermesi neticesinde işimiz kaldı.” diyerek serzenişte bulundu.

“MİNNETTAR OLURUZ”

Kdz. Ereğli’nin en büyük sorunlarından bir tanesi Ereğli Eğitim kampüsü olduğunu savunan Keleş, endüstriyel temalı yeni fakülteler açılması gerektiğine dikkat çekerek destek istedi. Başkan Keleş ayrıca Ereğli Çevreyolu, yapımı uzun yıllardır devam eden Kdz. Ereğli-Devrek karayolu, tersaneler bölgesinin mülkiyet sorunu, Erdemir’de yerel/bölgesele kaynaklı işçi istihdam edilmesi, Ereğli-Alaplı OSB’lerinin karayoluna bağlantı yolu gibi konuları detaylı olarak anlatarak, “Biz Ereğli’deki tüm oda başkanları bundan yaklaşık herhalde bir 20 gün önce bir araya geldik. Sorunlarımızın tespiti ve siyasete bu konuların aktarılmasıyla ilgili bir fikir birliği içerisinde buluştuk. Bu bahsettiğim konular birlikte tespit ettiğimiz eksiklikler… Çözülmesini beklediğimiz problemlerimiz bunlar. Bunlar da işte öncelikle size yeni seçilmiş olan vekili arkadaşımız, Saffet Bozkurt başkanımı, daha önceden görev yapmış milletvekillerimizi herkesin bir katkısı mutlaka bu işlerde bir geçmişi var, daha da olacaktır. İl başkanımız Mustafa bey bu konularda ihtiyaçlarımızı ortaya koyup çözüm noktasında da iş dünyası olarak bizim üzerimize ne düşüyorsa biz yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu konularda da sizlerden desteğiniz olursa bölge halkı adına minnettar oluruz.” diye konuştu.

KATILIM:

Söz konusu toplantıya; AK Parti Zonguldak Milletvekili Av. Saffet Bozkurt, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Sezer ile birlikte Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Meclis Başkanı Tasin Tanyıldız, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Günönü, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Özkan, Kadir Çaygeç, Meclis Üyesi Okan Duru, Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, TESKOMB 18. Bölge Birliği ve Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Azman, Kdz. Ereğli Şoförler Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, Kdz. Ereğli Kızılay Başkanı Kürşat Yağız, Kdz. Ereğli Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı Dursun Kertlez, Kdz. Ereğli TSO Genel Sekreteri Gündüz Acar, AK Parti Zonguldak eski milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz. Ereğli Belediyesi eski başkanı Murat Sesli ve çok sayıda STK başkanının katılarak görüş ve fikirlerini anlattıkları bildirildi.

Öte yandan, toplantıya katılanlar arasında Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın isminin yer almaması dikkat çekti.

Paylaşın:
463 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ