logo

ERDOĞAN, TÜNEL VE YOL AÇILIŞI İÇİN ZONGULDAK’A GELİYOR

Zonguldak – Kilimli arasında yapımı tamamlanan Prof Dr. Teoman Duralı Tünelleri’nin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 22 Ocak günü gerçekleştirilecek.

Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan ve Prof Dr. Teoman Duralı’nın adının verildiği Zonguldak-Kilimli arasındaki tüneller ve sahil yolu projesinin yapımı tamamlandı.

22 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen törenle açılması beklenen proje ile Zonguldak-Kilimli arasındaki 10,8 kilometrelik yol; 5,7 kilometreye düşecek.

Kilimli ilçesi başta olmak üzere Filyos Limanı’na da giden yol proje ile kısalmış olacak. Araçların şehir içine girmesini önleyecek olan Prof Dr. Teoman Duralı Tünelleri Gazipaşa Caddesi’ndeki trafik yükünü de büyük oranda azaltması bekleniyor. Hayata geçirilen tüneller ve köprülü kavşak çalışması drone ile havadan da görüntülendi.

Ereğli, programa dahil edilir mi?

Öte yandan; geçtiğimiz haftalarda Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından ruhsat işlemleri tamamlanan projenin yetiştirilmesi halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fakülteler Kampüsü temel atma töreni için Kdz. Ereğli’ye de gelebileceği değerlendiriliyor.

Paylaşın:
491 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ