logo

EREĞLİ AKM 29 OCAK’TA SERGİ İLE AÇILIYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, uzun süredir tadilatta olan Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nin sergi salonu bölümü açılışının 29 Ocak’ta yapılacağını açıkladı.

Zonguldak Kanal Z’de yayınlanan “Gönüllü Ajanda” programında Gazeteci Doğan Gönüllüye konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, soru üzerine ilçede belediye ait Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nde tadilat çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı.

ÖNCE SERGİ SALONU BÖLÜMÜ AÇILACAK

İzleyicilere açıklama yapmak istediğini belirten Posbıyık,  “Sergi alanlarının hepsini yaptık sadece çok amaçlı salonu yapamadık. Çünkü orada sahneyi opera sanatçıları gelecek şekilde aşağıya indirdik. Betonlar kırıldı. Aynı zamanda burada akustik özelliği korumak için, ses düzenlerini, ışık düzenlerini yapmak için büyük bir firmayla anlaşma yaptık. O bölümde çalışma yapılıyor ama şansımız var; o salonun (ön) kapısını kapatıyoruz. Arka taraftaki kapıdan işçiler çalışıyor. Ama bizim tarafta AKM’yi  ayın 29 unda açıyoruz. Ocak ayının 29’Unda…” diye konuştu.

OSMAN ZEKİ ORAL ANISINA; 90 ESERDEN OLUŞAN SERGİ

Başkan Posbıyık, Gönüllü’nün gündeme ilişkin sorularını cevaplandırırken AKM açılışını önemsediklerini ifade ederek, “Ankara’da Birleşik Ressamlar ve Heykeltıraşlar Dermeği ile birlikte sergi çalışmasını yapacağız. Yaklaşık 90 sanatçı eserleri ile katılıyor. Bu eserleri sigortalıyoruz. Yoldan buraya gelirken bir zarar gelmesin diye. Açılışını sergi ile birlikte yapıyoruz. Önce bir kokteyl. Kokteylin peşinden 90 tane sanatçının eserlerini buraya getiriyoruz. Ve bu heykeltıraşlar derneğinin kurucusu da (merhum ) Osman Zeki Oral. Yani bizim hemşerimiz kuruculardan bir tanesi. O’nun anısına bu sergi açılışını yapıyoruz. O’nun anısına bir söyleşi ve kokteyl de verilecek. 29 Ocak’ta bütün bizi izleyen herkesi, sanatseverleri mutlaka bu sergiyi kaçırmamalarını öneriyorum.” çağrısında bulundu.

ÇARPICI AÇIKLAMALAR İÇEREN PROGRAMIN TAMAMNI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Paylaşın:
683 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ