logo

EREĞLİ-ALAPLI OSB’LERİNDE “TEKNİK KOLEJ” KURULABİLİR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Her kurulacak OSB içinde teknik kolej olmalı.” dedi. Buna göre; Ereğli ve Alaplı ilçeleri kapsamında 3 OSB için ortak bir çalışma ile “Kolektif Teknik Koleji” kurulması düşünülebilir.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Organize Sanayi Bölgelerinin küçük yüzölçümlü şehirler için sosyo-ekonomik açıdan büyük önem taşıdığını ifade etti.

OSB’ler ile eğitimin eşzamanlı gelişmesi gerektiğinin altını çizen Özlü, Her OSB’de bir teknik kolej adı altında mesleki teknik eğitim lisesinin kurulması ve çıraklık eğitim merkezi gibi isimlerin kullanılmaması gerektiğini kaydetti.

“ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ DEMEMELİ”

Önceki Dönem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlarından olan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, her OSB’de bir teknik kolej adı altında mesleki teknik eğitim lisesinin kurulması ve çıraklık eğitim merkezi gibi isimlerin kullanılmaması gerektiğini vurgulayarak “Teknik kolej demek çok daha iyi. OSB’lerde kurulacak teknik liselere teknik kolej demeli. Okulu OSB yönetiyor. Öğrenciler bir yılda İngilizce konuşuyorlar. Türkiye’de bunların sayısının artması lazım. Her kurulacak OSB içinde teknik kolej olmalı. Kimya OSB ise orada ağırlıklı dersler fen bilimleri alanında olmalı” ifadelerini kullandı.

HABERİN İÇİNDEN : “EREĞLİ-ALAPLI OSB’LERİ İÇİN DÜŞÜNÜLEBİLİR”

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş’in yaptığı açıklamalardan, ilçede kurulması planlanan 2. OSB için 1. OSB’ye bitişik yer bulunduğu biliniyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu’nun da TSO önceki dönem Başkanı Sertan Yalçın yönetimine ve mevcut Keleş yönetimine “Ereğli’ye okul sözü” verdiği de biliniyor. Alaplı OSB ise yine aynı alanda kurulu. Buna göre; 3 OSB için ortak bir çalışma ile “Kolektif Teknik Koleji” kurulması düşünülebilir.

Paylaşın:
501 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ