logo

EREĞLİ BELEDİYESİ PLAJLARI ÜÇLEDİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eski Erdemir Plajı’nın Ereğli Belediyesi’ne teslim edildiğini basın açıklaması yaparak duyurdu. Eski Erdemir Plajı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Posbıyık; mevcut belediye plajının adını SEVGİ PLAJI, eski Erdemir Plajı’nın adını BARIŞ PLAJI, eski kantar alanında geçen sene hizmete giren mesire alanının adını da DOSTLUK MESİRE ALANI yaptıklarını söyledi. Posbıyık, ilçedeki tüm mesire ve plaj alanlarının 13 Haziran Cumartesi günü itibariyle hizmete başlayacağını kaydetti.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eski Erdemir Plajı’nın Ereğli Belediyesi’ne teslim edildiğini basın açıklaması yaparak duyurdu.

Eski Erdemir Plajı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Posbıyık; şu açıklamayı yaptı:

“İSİMLERİ SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK OLDU”

“Burası biliyorsunuz eski Erdemir Plajı. Hemen yan tarafında bizim halk plajımız var, belediye plajı. Yine diğer yanda da geçen sene hizmet vermeye başladığımız mesire alanımız var.  Şimdi buraların isimleri değişti. Bizim eski belediye plajının adı Sevgi Plajı oldu. İçinde bulunduğumuz (eski Erdemir Plajı) bu plajın adı Barış Plajı oldu. Mesire alanı da Dostluk Mesire Alanı oldu. Topluca Sevgi, Barış, Dostluk plajı ve mesire alanları oldu. Burası biliyorsunuz serüvenleri; ancak bize yardımcı oldular Kaymakamımız, ilçe başkanlarımız, il başkanlarımız herkes elimizden tuttu Allah razı olsun ve bu plajı bize verdiler. Ama bu plaj çok berbat bir vaziyetteydi. İnanılmaz zayiatlar görmüştü. Çünkü korumasız bir alandı burası demir çelik bıraktıktan sonra. Biz de korktuk yetiştiremeyiz diye; onun için belli bölümden kestik bir daha sene orayı açarız dedik, havuzun olduğu bölümü kapattık. Burada inanın yasak günlerinde dahi ekiplerimiz hummalı bir çalışma yaptılar, inanılmaz bir çalışma yaptılar ben inşaat mühendisiyim bu noktaya getirdikleri için son derece mutlu oldum. Bu bakımdan tüm personel arkadaşlarıma, müdürlerime, başkan yardımcılarıma teşekkür ediyorum.

GİRİŞLER ÜCRETSİZ OLACAK, ANCAK BARIŞ PLAJI’NDA BAZI HİZMETLER PARALI

Özellikle pandemi döneminde büyük sıkıntılara giren, evlerde hapis kalan vatandaşlarımızın büyük bir bunalımda olduğunu biliyorduk, onların bu plajlardan ve mesire alanından yararlanabilmeleri için büyük bir özveriyle bu çalışmaları yaptık. Buralar ilaçlandı, temizlendi, çiçekler dikildi, boyamalar yapıldı, kırık olan yerler yeniden yapıldı. Her iki tarafta bulunan kırılmış fırınları hemen harekete geçirdik, netice verir hale getirdik. Burada müthiş bir çalışma neticesinde açılış haline getirdik. Halk Plajı’nda vatandaş yine ücretsiz girecek. Bir defa şunu söyleyeyim; plajlar ve mesire alanına giriş ücretsizdir. Hiçbirisinden halktan ücret almıyoruz. Belediye Plajı yani şimdiki adıyla Sevgi Plajı’na halk ücretsiz girecek. Güneşliğe, şezlonglara ve soyunma yerlerine para filan vermeyecek. Aynı zamanda alışkanlık haline gelmişti, evlerinden yiyecek-içecek getirip orada masraf etmeden kendi getirdikleri yiyecekleri yiyebilecekler. Mesire Alanı’nda da ücretsiz giriş, evlerinden yemeğini içeceğini getirip istedikleri gibi yiyip içecekler. Ancak içinde bulunduğumuz bu Barış Plajı’na yine giriş ücretsiz ama burada şezlonglar ve elbise dolapları ücretli olacak. Soyunma kabinleri yine bedava olacak. Buraya kesinlikle yiyecek-içecek maddesi sokmak yasak. Hizmeti belediye olarak biz vereceğiz. Yiyecek-içecek, çay, pide, tost, köfte aklınıza ne gelirse her türlü hazırlıkları arkadaşlarımız yaptılar.

HİZMETİ BELEDİYE PERSONELİ VERECEK

Burada çok titiz bir çalışmayla şezlong konacak yerlerin çizgileri çizildi. Sosyal mesafe uyacak şekilde 1,5 metre arayla şezlonglarımız konuluyor. Aynı zamanda maskesiz kimseyi almayacağız, denize girme aşamasına kadar. Kapıdan girerken eller sürülmeden sensorlu dezenfektan sehpaları var, hem eller hem ayakkabılar burada dezenfekte edilecek.  Bir tarafta pide yiyebilecekler bir tarafta sabahları kahvaltı tabakları hazırlanacak her iki tarafta da oturma yerleri var ve sandalye, masa mesafeleri pandemiye göre ayarlandı. Self servis yapılacak; mesela örnek olarak söylüyorum çay 1 lira, dışarıya ihaleye vermedik burayı, belediye personeli hizmet verecek. Elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızı rahat ettirmek istiyoruz. Ereğlimiz gerçekten bütün Türkiye’de olduğu gibi büyük sıkıntılar çekti, evde kısıtlamalara uğradılar. Yaz ayında rahat etsinler istiyoruz.

13 HAZİRAN’DA AÇILACAK

Bu ararda Kestaneci Piknik Alanı’nda da tüm hazırlıklar yapıldı. Evcil hayvanlar getirdik orada sergilemeye başladık. Orası da açılıyor. Yine Kaynarca Konutları’ndaki piknik alanı açılıyor. Kepez’deki piknik alanı açılıyor. Batı Karadeniz’in en güzel plajı burada. Böyle bir kumsal hiç bir yerde yok. 2 kilometrelik kısım plajımız. Proje hazırlanıyor şimdi otopark yapımı için. Müthiş güzel bir yer oldu burası. Hem yeşil hem deniz. Tüm buralar Cumartesi günü saat 11’den itibaren açılacak. Bütün Ereğli halkını plajlarımıza ve mesire alanlarına bekliyoruz. Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’ndan bütün Ereğli halkını, aşkım Ereğli’yi sevgi, barış, dostluk duygularımla selamlıyorum.”

Paylaşın:
1209 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ