logo

EREĞLİ BİLSEM ÖĞRENCİLERİ BAŞARILARIYLA GURURLANDIRIYOR

Kdz. Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi’nde eğitim gören 7 öğrenci, dünya çapında yapılan Carribou Matematik yarışmasının 4. aşamasında tüm sorulara doğru cevap vererek dünya birinciliğini paylaştılar.

Dünya çapında yapılan Carribou Matematik Yarışması’nın 4. aşamasında ilkokul düzeyinde 191 öğrenci tüm sorulara doğru cevap vererek dünya birinciliğini paylaştı.

Türkiye’den 7 öğrencinin dünya birincisi olduğu ve bu öğrencilerin 6’sının Kdz. Ereğli BİLSEM öğrencisi olduğu öğrenildi. Bu kapsamda Yağız Selim Köklü (Toki Korubaşı İlkokulu), Ege Karakaya (Kavaklık İlkokuku), Mustafa Rüzgar Kocamanoğlu (Kavaklık İlkokulu), Işıl Ceylin Demirhan (Kavaklık İlkokulu), Muharrem Bayır (Özel Kdz. Ereğli Doğa İlkokulu) ve Yiğit Utku Mağul (Bahçelievler İlkokulu) Ereğli’den birinciliği paylaşan öğrenciler oldu.

ORTAOKUL KISMINDA GURURUMUZ: ZEREN ECEM AKDEMİR

Öte yandan, yarışmanın Ortaokul kısmında da dünyada 135 öğrenci birinciliği paylaştı. Türkiye’den birinci olan 9 öğrenci arasında bulunan Zeren Ecem Akdemir’in (Özel Kdz. Ereğli Doğa Ortaokulu) de Kdz. Ereğli BİLSEM öğrencisi olduğu öğrenildi.

AYNI DÖRT ÖĞRENCİ 3. AŞAMADA DA BİRİNCİ OLMUŞTU

Öte yandan hatırlanacağı üzere; Ege Karakaya, Mustafa Rüzgar Kocamanoğlu, Yağız Selim Köklü, Işıl Ceylin Demirhan adlı Kdz. Ereğli BİLSEM öğrencileri, aynı yarışmanın 3. aşamasında da dünya birincisi olmuştu.

Paylaşın:
940 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ