logo

EREĞLİ BİLSEM, ZİYA ÖĞRETMENİN KATILIMI İLE RESMEN AÇILDI

Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi’nin resmi açılışı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katıldığı törenle gerçekleştirildi. Törende BİLSEM’in yapımını üstlenen İş İnsanı Hayrettin Yavuz’a Bakan Selçuk tarafından plaket takdim edildi.

Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi(BİLSEM)’nin resmi açılışı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

12 Mart 2021 Cuma günü Bilim sanat Merkezinin bahçesinde düzenlenen törene; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ak Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, TSO Başkanı Arslan Keleş, DTO Başkanı İrfan Erdem, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, Tat Metal Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Tatoğlu ile Hayrettin Yavuz (Aynı zamanda BİLSEM’i Ereğli’ye kazandıran hayırsever bağışçı), Önceki dönem Zonguldak milletvekillerinden Fazlı Erdoğan, siyasiler, STK temsilcileri ile eğitim camiasından yönetici ve öğretmenler katıldı. BİLSEM’İn Ödüllü öğretmeni Selma Yalmancı Yücel’de Bakan Selçuk’u karşılayanlar arasında yer aldı.

“BİR’İ, BİN GÖRÜYORUZ”

Açılış programı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü kapsamında dereceye giren öğrenci İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudu. Bilim sanat merkezlerine önem verdiklerini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bilim sanat merkezlerinin bakanlığın politikaları arasında da önemli yer tuttuğunu ifade etti. Bakan Selçuk, hayırseverlere de teşekkür ederek “Onların bir gördüğünü biz, bin görüyoruz” diye konuştu.

“BU SEMBOLÜN YÜKSELTMENİN GURURU İÇERİSİNDEYİZ”

Bilim Sanat Merkezlerine özel bir önem verdiklerini vurgulayan Bakan Selçuk, “Bunu çocuklarımız için yapıyoruz. Ülkemizin geleceğin yapıyoruz. Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılışı aslında öne çıkardığımız değerlerin bilim ve sanat olduğunu göstermesi bakımından güzel de bir sembol taşıyor içinde. Bu sembolü burada yükseltmemin, yüceltmenin çocuklarımızın yüzünün gülümseyeceği bir mekanı yapmanın gururu içindeyiz. .. Bilim Sanat merkezlerimiz çocuklarımızın çok yönlü gelişmesi için onların bilimin ve sanatın değişik bileşenlerinde kendilerini yetiştirmeleri için özel bir ortam sağlıyor. Çocuklarımızın mizacını dikkate alan, ilgisini, yeteneğini dikkate alan bir bakış açısıyla çalışıyoruz. Bunların her geçen gün sayı ve imkanlarının artıyor olması bizi memnun ediyor. Bilim sanat merkezlerine çok özel yatırımlar yapıyoruz. Bir şekilde somut imkanlarının gelişmesi için de yatırım harcamalarını artırıyoruz. Bakanlığımızın politikaları arasında önemli yer tutuyor. Bu tür güzel yerlerde temiz, ferah ve gelişmiş yerlerde öğrencilerimizle buluşmaktan ayrı memnuniyet duyuyoruz. Çocuklarımızın gelişimini izlemek bizi sevindiriyor” diye konuştu.

HAYRETTİN YAVUZ’A TEŞEKKÜR

Hayırseverlerin desteklerini vurgulayan Bakan Selçuk, “Biliyorum ki sizler de bu tür binaların yükselmesinden büyük bir mutluluk duyuyorsunuz. Aslında burada yükselen bir medeniyet, gelecek. Çocuklarımızın mutluluğu, Bu mutluluğun yükselmesinde hayırseverlerimizin çok önemli bir yeri var. Onların yaptığı biri bin görüyoruz. Ayrı bir kıymeti ve değeri var. Burada büyük bir fedakarlık örneği göstererek Hayrettin Yavuz’un bütün emeğini birikimini burada ortaya koyarak bu ülke için, bölgesi için bir şey yapmanın kıvancını yaşaması bunu da eğitim üzerinde hayata geçirmesi bizi ayrıca sevindiriyor. Bu gün Bakan Yardımcımız Mahmut Özer ile buraya geldik. Buraya ayrı bir kıymet veriyoruz. Kendisinin bilim sanat merkezleriyle ilgili özel çalışmaları var. Daha ileriye getirmenin peşindeyiz.” diye konuştu.

BAĞIŞÇI YAVUZ “PAYIMA DÜŞENİ ÜSTLENDİM”

Törende hayırsever iş adamı Hayrettin Yavuz, nitelikli eğitimin günümüzde bir ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. Yavuz, ” Nitelikli eğitim artık günümüzde bir ihtiyaç, mesleki ve sosyal açıdan donanımlı nesiller yetiştirmek bizim görevimiz. Ben de naçizane bu görevden payıma düşeni üstlendim. Geleceğimize katkım olsun istedim. Geleceğin mühendisleri, iş insanları, bilim insanları ve sanatçıları sevgiyle kucaklıyorum. Okulumuzun uzun yıllar yaşamasını diliyorum” dedi.

UÇAR; TATOĞLU VE YAVUZ’A TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’da hayırsever Yavuz’un iş ortağı Akın Tatoğlu’nun da İlçeye Kültür Merkezi kazandırdığını hatırlattı ve “Bu gün Ereğli ilçemiz sosyal ve ekonomik anlamda bölgemizin ve ülkemizin en aktif ilçelerinden biridir. Sosyo ekonomik anlamda katkı sağlayan dinamik ilçelerimizdendir. Bu bölgemizdeki sanayicilerimizin, hayırseverlerimizin yaptığı eğitim kurumlarımız ve mabetlerimiz önde gelir. Bugün açılışını yaptığımız eğitim kurumumuzu Ereğli’ye kazandıran Hayrettin Yavuz ağabeyimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

VALİ TUTULMAZ “HAYIRSEVER YAVUZ, 9 MİLYON TL’LIK YATIRIM YAPTI”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, BİLSEM için hayırsever iş insanının 9 milyon lira yatırım yaptığını açıkladı. Tutulmaz “MEB öncülüğünde ve yatırımlar için sağladığı büyük katkıyla çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış, vatanını milletini seven, ahlaklı bireyler yetiştirmek için gayretle çalışıyor. Bunu değişik projelerle destekliyoruz. İlimizde 2020 yılında devam eden projeler ile 2021’de başlanacak 13 proje yer almaktadır. 2023 eğitim vizyonu hedefleri doğrultusunda KODLAZON ve AKILZON atölyeleri kurarak, kitap okuma yarışmaları düzenleyerek ilimizi eğitim alanında daha ileriye götürmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Törende, başarılı öğrencilere hediye takdimleri ve bilim sanat merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Bakan Ziya Selçuk bilim sanat merkezini de gezerek öğrencilerle sohbet etti ve Terzi Köyündeki programa katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

GALERİ FOTOĞRAFLARINI BÜYÜTMEK İÇİN İÇİN TIKYAINIZ:

Paylaşın:
1211 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ