logo

EREĞLİ CHP PANKART DAVASINI KAZANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı binasına asılan ve aynı gün kolluk kuvvetleri tarafından kaldırılan “128 milyar nerede?” pankartı için CHP İlçe Başkanlığı’na verilen 427 TL’lik para cezasının mahkemece iptal edildiği bildirildi. 

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı, yazılı bir açıklama yaparak, Nisan ayında parti binasına asılan “128 milyar nerede?” pankartı için CHP İlçe Başkanlığı’na verilen 427 TL’lik para cezasının yapılan itiraz sonucunda mahkemece iptal edildiğini bildirdi.

CHP İlçe Başkanlığından yapılan açıklama şöyle:

“Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü olarak, Nisan ayından bu yana, milletimizin dikkatini doğrulara çekmek adına örgüt binamıza astığımız “128 Milyar Nerede?” yazılı pankart, ilçe kaymakamlığı tarafından alınan karar uyarınca kolluk kuvvetleri ile kaldırılmıştı.

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığının aldığı karar uyarınca da yine örgütümüze 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında 427 TL ceza kesilmişti.

Hukuksuz olduğuna inandığımız bu kararlara, Karadeniz Ereğli Sulh Ceza Hakimliği kanalı ile itiraz etme hakkımızı kullandık. İlgili mahkemenin 27.09.2021 tarihinde imza altına alınan ilam ile 15.04.2021 tarih ve 2021/1 sıra numaralı 427 TL tutarındaki para cezası kararının hukuka aykırı olduğunun tespiti ile iptaline karar verilmiştir. Bunun yanı sıra örgüt yönetimimizin yapmış olduğu 427 TL tutarındaki cezanın iadesine hükmedilmiştir.

Aziz milletimizi, kendisine yaşatılan her olumsuzluk karşısında bilgilendirmek amacıyla üzerine düşen sorumluluğu yerine getiren ve bundan sonra da getirmeye devam edecek olan Cumhuriyet Halk Partisi, bu uğurda yaratılmak istenen engellere de hukuk yoluyla direnmeyi sürdürecektir. Hak, hukuk ve adaletin tesis edilmesi, bugünden daha huzurlu ve demokratik bir Türkiye’nin oluşumunu sağlamak adına mücadele etmek de temel vazifelerimizdendir. Kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Paylaşın:
377 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ