logo

EREĞLİ CHP’LİLER ‘İMECE USULÜ’ FINDIK TOPLADI

  • CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü üyeleri, imece kültürünü hatırlatıp yaygınlaştırmak amacı ile fındık emekçilerine destek oldular.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kdz. Ereğli İlçe Örgütü üyelerinin imece kültürünü hatırlatıp yaygınlaştırmak amacı ile fındık emekçilerine destek olduğu kaydedildi.

CHP Kdz. Ereğli ilçe örgütünden yapılan yazılı açıklamaya göre; partililerden oluşan bir grup, imece kültürüne vurgu yapmak amacı ile fındık çiftçilerinden hiçbir karşılık beklemeden 3 gün boyunca fındık hasadına destek oldu.

  • Benzer etkinliklere devam edileceğinin dikkat çekildiği açıklamada şöyle denildi:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana kırsal kalkınmaya, tarımsal üretime ve dayanışmaya verdiğimiz önem kamuoyu tarafından iyi bilinmektedir.

Kdz. Ereğli ilçe örgütümüz, ülkemizde ve bölgemizde kaybolmaya yüz tutmuş İMECE KÜLTÜRÜNÜ hatırlatıp yaygınlaştırmak için bölgemizde yapılan fındık hasadına katkıda bulunmuştur.

İHTİYAÇLARINI KENDİLERİ KARŞILADI

Bu amaçla ilçe örgütü üyelerimizden bir grup, tüm ihtiyaçlarını kendileri karşılayarak bazı fındık bahçelerinde imece usulü fındık topladılar. Böylece işçilik ve diğer ağır giderlerini karşılamakta zorlanan fındık çiftçilerine bir nebze de olsa katkı verildi, dayanışma duyguları hatırlandı. Fındık çiftçilerinden hiçbir karşılık beklemeden 3 gün boyunca süren bu yardımlaşmadan memnun kaldıklarını ifade eden fındıklık sahipleri ve çalışanları, üyelerimize teşekkür ederek yüklerini hafifleten imece kültürünün eskilerde kalan bir hatıradan ibaret olmadığına sevindiklerini dile getirdiler.

“HALKIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

İlçe Başkanımız Op. Dr. Eylem Ertuğrul’un önderliğinde alınan karar gereği örgüt üyelerimiz bundan böyle de, yeri ve zamanı geldiğinde aynı şekilde toplumsal dayanışmayı, imece yöntemini ve zorlukları paylaşmayı sürdürmeye devam edecektir. Bilindiği gibi kültürümüzde acılar ve zorluklar paylaşılarak azalır, sevinçler paylaşılarak çoğalır. Bizler, zor zamanda da sevinçli zamanda da halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile alın teri dökerek, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden her türlü zorlu koşullarda üretim yapan çiftçimizin, köylümüzün, işçimizin ve istihdam yaratan, vergi üreten girişimcimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtir, işlerinde kolaylıklar, kazançlarında bereketler dileriz.”

Paylaşın:
1147 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ