logo

EREĞLİ DART MÜSABAKALARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Kdz. Ereğli, okul spor faaliyetleri kapsamında dart müsabakalarına ev sahipliği yapıyor. Yıldızlar-Gençler kategorilerinde gerçekleşecek müsabakalar dört gün sürecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2019-2020 eğitim-öğretim yılı okul spor faaliyetleri kapsamında dart yıldızlar-gençler erkek-kız grup  müsabakaları  13-16 Şubat 2020 tarihleri arasında Kdz. Ereğli’de gerçekleştirilecek.

Ereğli Spor Salonu’nda 26 şehirden 348 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek etkinlik için açılış töreni düzenlendi. Törene; Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Kdz. Ereğli Belediye Başkanvekili Mehmet Akçakaya, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Keleş ile çok sayıda sporcu ve eğitmenleri katıldı.

KELEŞ, “BEDENEN VE SOSYAL OLARAK GELİŞMENİZE KATKI SUNUYORUZ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Keleş, müsabakalara ev sahipliği yapmış olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti ve “Bugün buraya güzel ülkemizin dört bir yanından gelerek tesislerimizi enerjileriyle, azimleri ile doldurup şenlendiren sporcu öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sizler bizler için bir emanetsiniz, bugün bizler buradaysak yarın sizler burada olacaksınız. Bizler Bakanlık olarak üretmiş olduğumuz projelerle, faaliyetlerle sizlerin bedenen ve sosyal olarak gelişmenize katkı sunmaya gayret gösteriyoruz. Hava durumuna baktığımızda dört gün boyunca havalar çok güzel olacak. Sporun mutlaka bir rekabet olayı  var ama geri kalan zamanlarınızda da bu şehrin kültürel değerlerini lütfen gezerek hayatınıza bir anlam  kazandırın. Tüm okullara başarılar diliyorum.”dedi.

ÇORUMLUOĞLU, “SPORLA UĞRAŞMAK EĞİTİM HAYATINIZI AKSATMAZ!”

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da gençlerin sporla uğraşmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sizin yaşlarınızda sporla uğraşmış bir kişi olarak da sizleri tebrik ediyorum, kutluyorum. Çünkü ben sizin yıllarınızı biliyorum ama siz benim yıllarımı daha bilmiyorsunuz. Bir zaman gelecek siz de büyüyeceksiniz ve bu makamlara sizler de geleceksiniz. Spor bir yarışmadır ama yarışmanın yanında sizleri çeşitli sıkıntılardan uzaklaştıran ve hoşça vakit geçirmenizi sağlayan güzel bir uğraşıdır. Akranlarınız bilgisayarla, cep telefonuyla uğraşırken sizin böyle bir sporla uğraşıyor olmanızdan ben ziyadesiyle memnun oldum. Spora devam edin, spora sadece bir branşta değil birkaç branşta devam edin. Hepimizin bildiği bir yanlış vardır; sporla uğraşmak eğitim hayatımızı aksatır derlerdi aslında bu yanlış bir söylemdi. Futbol, basketbol, atletizm takımındaydım lise ve üniversite hayatım boyunca ama eğitimimden de hiç geri kalmadım. Demek ki ikisi de bir arada olabiliyormuş. Bu açıdan devam edin. Ben bu şekilde çalışarak ülkemizde ileride temsil edecek bireyler sizlerin olacağınıza inanıyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Hem öğretim hayatınızda hem de spor hayatınızda başarılar diliyorum. Bir diğer teşekkür de yanlarınızda gelen değerli öğretmen arkadaşlarımıza. Bu çocuklara hiçbir zaman katkı sağlamaktan vazgeçmeyin. Bu çocuklarımız sizin ilginize muhtaçlardır. Bu sayede biz hem Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına gireceğiz hem de Ulu Önder Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda ilerleyerek sporda, eğitimde ve diğer branşlarda dünyanın gelişmiş ülkesi haline geleceğiz. Gittiğiniz yerlere Ereğli insanının, bizlerin selamını götürün, Ereğli’de güzel gezilecek yerler de var. Cehennemağzı mağaralarını, sahili, Alemdar gemisini mutlaka gezin. Tekrar ilçemize hoş geldiniz diyorum ve sizlere başarılar diliyorum. “diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu. Törenin sonunda protokol üyelerinin dart tahtasına atış yapması ise renkli görüntüler oluşturdu.

Paylaşın:
743 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ