logo

EREĞLİ DEVA PARTİSİ’NDEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ

Deva Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Handan Aktimur, teşkilat olarak çevre temizliği etkinliği yaptıklarını bildirdi.

Deva Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Handan Aktimur, teşkilat olarak çevre temizliği etkinliği yaptıklarını bildirdi.

Aktimur, etkinlikle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Vatandaşlarımızın sağlık ve refahının çevre ile ilgili risklere karşı korunması için, kirliliğin önlenmesi ve doğal kaynakların ekolojik dengeye uyumlu biçimde kullanılması temel hedefimizdir.” görüşlerine yer vererek şöyle dedi:

400 KİLO ATIK TAOPLADILAR

Temiz bir çevrenin şart olduğu bilinciyle, bir haftalık süreçte DEVA PARTİSİ Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı olarak; Soğanlı Suyu ve Köseağzı mevkilerinde doğaya atılmış yaklaşık 400 kg. atık topladık.  Bu atıkların %90’ı plastik atıklardan oluşuyordu. Plastiğin büyük bir çoğunluğu biyolojik olarak ayrışamıyor ve doğada çözünme süreçleri 400 yıldan daha uzun sürüyor. Plastik atıklar sadece doğayı ve denizlerimizi değil canlı yaşamını da tehdit ediyor.

DEVA Partisi olarak, okul öncesi eğitimden başlayarak bireylere pratik alışkanlıkları oluşturmayı hedefleyen, güçlü bir çevre eğitimi bilinci verilmesini sağlayacak programları hazırladık. Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı olarak bu doğrultuda etkinliklerimizi çocuklarımızla birlikte gerçekleştirdik. Böylece yaşayarak öğrenme ve çevre bilinçlerini geliştirme, harekete geçirme yönünde olumlu adımlar atmış olduk.

“HANİ TESMİ TOPLUMDUK?”

Ne yazık ki günlük yaşamımızda gözardı ettiğimiz Çevre’miz, biz farkında olmadan can çekişiyor. Vurdum duymazca kirlettiğimiz denizlerimiz her türlü atığı içinde tutmamış kıyıya atmış; Köseağzı bölgesinde topladığımız atıkların arasında plastik ayakkabılar, teneke kutular, oltalar vardı. Soğanlı suyu mevkiinde ise bebek bezleri, şişeler vardı. Biz toplum olarak temiz olmakla, evimizi her gün temizlemekle övünürken çevremize bu kötülüğü nasıl yapabiliyoruz.

BİRLİKTE ÇALIŞMA DAVETİ

COVİD-19 Pandemi döneminde DOĞA’ya SAYGI etkinliklerimizi yasal düzenlemelere uygun olarak sürdürmeye devam edeceğiz. Soğanlı suyu mevkii çalışmamızda bizlere destek veren çevre duyarlılığına sahip  Zonguldak Volkswagen Dayanışma Derneği (ZONVOS) a teşekkür ediyoruz ve aynı duyarlılığa sahip tüm sivil toplum kuruluşlarını birlikte çalışmaya davet ediyoruz.

Paylaşın:
930 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ