logo

EREĞLİ EĞİTİM CAMİASINI GURURLANDIRAN OKUL VE ÖĞRENCİLER

TUBİTAK tarafından ülke çapında düzenlenen ‘Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmalarında’ ön değerlendirmeyi geçen Kdz. Ereğli’den 4 okul ve 9 proje Eğitim camiasının gururu oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 15.si düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında ön değerlendirmeyi geçen ve bölge yarışmalarına katılmaya hak kazanan projeler açıklandı.

‘TÜBİTAK 2204 B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları’ Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve
uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacı taşıyor.

Yarışmanın bölge değerlendirme sonuçlarına göre; Kdz. Ereğli’den 9 proje Ankara Bölgesine katılmaya hak kazandı. Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak illerinden her okulun katıldığı yarışmada 7 ilden 120 okul arasında Kdz. Ereğli okullarının kazandığı başarı eğitim camiasını gururlandırdı.

4 OKULDAN 9 PROJE BÖLGE YARIŞMASINA KATILACAK

Buna göre; Kdz. Ereğli Bilim Sanat Merkezinden 4 öğrenci, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulundan 2 proje, Kepez İzmirlioğlu Ortaokulundan 2 proje ve Cumhuriyet Ortaokulundan 1 proje alanlarında dereceye girerek Ankara Bölgesinden 120 okul arasında önemli başarı elde ettiler.

AKSOY KUTLADI, BAŞARILAR DİLEDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, gösterilen önemli başarı üzerine 4 okul müdürü ve 9 danışman öğretmeni tek tek arayarak tebrik etti ve bölge yarışmasında başarılar diledi.

Bölgesel proje değerlendirmeleri ise 15 – 16 Haziran 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak yapılacak.

İŞTE KDZ. EREĞLİ’DEN ANKARA BÖLGE YARIŞMASINA KATILMAYA HAK KAZANAN 17 ÖĞRENCİ, OKULLARI VE PROJE ANA ALANLARI :

(LİSTEYİ BÜYÜK BOYUTLU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ; BÜYÜTEÇ İŞARETİ ÇIKINCA TEKRAR TIKLAYINIZ)

Paylaşın:
928 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ