logo

EREĞLİ İÇİN “BALIKLANDIRMA” TALEBİNDE BULUNULDU

  • Zonguldak, Ereğli, Çaycuma TSO başkanları ile BAKKA ve ilgili kurum yetkililerinin katılımı ile başlayan Deniz Dolgusu Modele İnceleme heyeti Trabzon ve Rize’de temaslarda bulundu. Bu kapsamda Ulusal Su Ürünleri Gen Bankası’na gidilerek, Kdz. Ereğli için balıklandırma talebinde bulunulduğu bildirildi.

Deniz dolgusu modeliyle hayata geçen ve planlanan projeleri yerinde incelemek için Orta ve Doğu Karadeniz gezisine çıkan sanayi heyetinin ikinci durağı Trabzon oldu.

EREĞLİ İÇİN BALIKLANDIRMA TALEBİNDE BULUNULDU

Kdz. Ereğli TSO’dan verilen bilgiye göre; oda Başkanı ile görüşen heyet, Trabzon Yatırım Adası Projesi hakkında detaylı bilgi aldı. Ardından Tarım ve Orman Bakanlığı SUMEA TAGEM Arge ve İnovasyon Merkezi ve Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında istişare de bulunuldu. Heyet üçüncü durağında Ulusal Su Ürünleri Gen Bankası’na giderek, Kdz. Ereğli için balıklandırma talebinde bulundu. Ayrıca İyidere lojistik liman dolgu alanı teknik incelemesi ve daha çalışmalarında yerinde tespit etti. Yapılan saha gezisi ve bilgi alışverişinin ardından heyet Rize-Artvin Havalimanı’na gitti. Havalimanı hakkında yetkililer ile istişare de bulunan heyet, yerinde gözlem yaptı.
Her yeni ziyaretten ayrı çıkarım elde ettiklerini söyleyen Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, projeleri yerinde incelemenin sağladığı tecrübenin çok kıymetli olduğunu söyledi. Keleş, kendilerini ağırlayan ve bilgi aktaran herkese çok teşekkür etti.

Söz konusu geziye ; Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Zonguldak Sanayi Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, BAKKA Yetkilileri, Zonguldak Teknopark Genel Müdürü Ferdi Kesikoğlu katılım sağlıyor.

Paylaşın:
309 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ