logo

EREĞLİ İYİ PARTİ, VALİ BEKTAŞ’I ŞİDDETLE KINADI!

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Yönetimi, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın ‘sağlıkçıların kendilerini salgından koruyamadığına yönelik’ sözlerini şiddetle kınadı. “sağlıkçıların sisteme yük teşkil ettiği beyanı ne yazık ki olabilecek en talihsiz açıklama ve tüm sağlık ekibine yapılan haksızlıktır. ” ifadeleri kullanılan açıklamada Bektaş’a yönelik “Zonguldak bölgesinde Salgını mı yönetiyorsunuz ? Hastalığın tedavisini mi? ” sorusu da yöneltildi.

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Yönetimi, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın ‘sağlıkçıların kendilerini salgından koruyamadığına yönelik’ sözlerini şiddetle kınayan yazılı basın açıklaması yaptı. Vali Bektaş’ın ‘başarısızlıklarını gizleyeme çalıştığı’ iddia edilen açıklamada, Bektaş’ın sağlıkçılara yönelik sözleri, “talihsiz ve haksızlık” olarak nitelendirildi.

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından COVİD-19 Salgını sürecinin de özetlendiği yazılı açıklaması şöyle :

Bilindiği üzere, 114 ülkede 118 bin vakanın görülmesi ve 4 bin 291 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine 11 Mart 2020 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından Covid-19 pandemik hastalık olarak ilan edildi.

Dünya Sağlık Örgütü hastalığın yayılma hızı, ciddiyeti ve yetkililerin gerekli önlemleri almaması neticesinde tüm dünyada alarm seviyesine geçerek Pandemi ilan etti ve hâlen dünyada binlerce kişi hastanelerde yaşam mücadelesi veriyor. 

Türkiye genelinde de bu mücadele tüm hızıyla devam ediyor.

Hastalığın seyir süreci ve alınan önlemlerle morallerini yüksek tutmaya çalıştığımız, alkışlarla kendilerine moral vermeye çabaladıgımız, ailelerini günlerdir görmeyen, bulaşı riskine karşı evlerine gidemeyen Sağlık çalışanlarımızın talihsiz bir şekilde ‘YÜK’ olarak nitelendirilmesini şiddetle kınıyoruz.

Zonguldak Valimiz Sn.Erdoğan BEKTAŞ’ın   Korona virüs – Covid19 ile mücadele kapsamında bölgede açıklanan vaka sayısının gün geçtikte artması, sağlık çalışanlarının kendilerini koruyamaması, salgınla mücadelede kendilerine “yük” teşkil ettiği  beyanı ile tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır…..

Yapılan açıklama ile anlaşılıyor ki Zonguldak bölgesinde bir başarısızlık var ve bu başarısızlık yıllardır alışık olduğumuz gibi başarısızlığı, başka alandaki başarılar ile kapatma telaşına girilmiş.

Vali bey, “sağlıkçı” ları misafirhanelerde misafir ettiklerini, yedikleri yemekten dâhi…  “ücret” alınmadığını açıklayarak SOSYAL DEVLETİN yapması gereken görevleri yerine getirdiğini mi ifade ediyor ?

Yoksa başarı olarak servis edilen bu imkânların masraflarını kendi cebinden mi karşıladığını kamuoyuna beyan ediyor ?

Soruyoruz ?

Sn.Vali sokağa çıkma yasağının 2 saat önceden ilan edilerek tüm fedakârlıkların heba olmasından da sağlık çalışanlarını mı sorumlu tutuyor?

Sn.Vali salgınla mücadele ederken dâhi sağlık çalışanlarının karşılaştığı şiddet için ne düşünüyor?

Başarısızlığı başarı ile kapatmak istiyorsanız

Kamuoyuna yapmanız gereken açıklamalar sağlıkçıların yük olduğu değil  !

-Umreden kaç kişi geldiği

-Yabancı uyruklu mevcudumuzun kaç kişi olduğu?

-Karayolu ile kaç kişinin iş amaçlı seyahat belgesi ile seyahat ettiği ? Aileleri ve kendilerine test yapılıp yapılmadığı.

-İş amaçlı seyahat eden meslek grupları ve risk tanımlamaları

-Bölgede testlerin hangi tarihten itibaren yapılmaya başlandığı ?

-Bölgede Salgınla mücadele kapsamında yeterli yatak sayısı ve varsa B-C planlarınız

-Deniz trafiğinde ne tür kontroller yapıldığı ?

-Gemi çalışanı ile temas eden görevlilerin kontrolü ve Aileleri ?

-Başta Ekmek fırını çalışanları olmak üzere vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan emekçilerin periyodik sağlık kontrolünden geçip geçmediği  kaç tanesine test yapıldığı ?

-Sağlık personeline “yemek ve yatacak yer” haricinde dezenfekte ve kendilerini koruyacak ekip , ekipman neler temin edildiği ?

-Diğer en büyük risk grubu banka çalışanlarının ilçeler arası seyahati için ne gibi önlemler aldığınız

Sağlık çalışanlarının ülkemiz ve bölgemizde fedakârca ve büyük özveri ile çalıştığı bu mücadelede, idari amir olarak  sağlıkçıların sisteme yük teşkil ettiği beyanı ne yazık ki olabilecek en talihsiz açıklama ve tüm sağlık ekibine yapılan haksızlıktır.

Sn. Cumhurbaşkanı’nın dâhi alkışlarla moral verdiği sağlık personeline bu şekilde ithamda bulunmak başarısızlığı örtmek için kılıf aramaktır.

Sağlık çalışanlarının testlerinin pozitif olmasının kendi tedbirsizlikleri neticesinde ve yük olarak dile getirilmesinin ne anlama geldiğini kamuoyunun takdirine bırakarak,

Zonguldak Valisi Sn. Erdoğan BEKTAŞ’a soruyoruz .. ! Zonguldak bölgesinde Salgını mı yönetiyorsunuz ? Hastalığın tedavisini mi?

BEKTAŞ ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan Vali Bektaş, sağlıkçılara yönelik eleştirel açıklamasının ardından sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile “…sağlık camiasını üzmek gibi bir kasıt asla söz konusu değildir. Her seye rağmen bu sıkıntılı günlere de sağlık çalışanlarımızın üzülmesine sebep olmuşsak kendilerinden açık yüreklilikle özür diliyorum. Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz açıktır.” sözleri ile sağlıkçılardan özür dilemişti.

DEMİRTAŞ’TAN DA SERT TEPKİ

CHP Zonguldak Mİlletvekili Ünal Demirtaş’da gün içerisinde Vali Bektaş’a sert sözlerle tepki göstererek, “Zonguldak Valisi Bektaş, sağlık çalışanları için devletin sağlaması gereken olanakları bir lütufmuş gibi göstermeye çalışmıştır. Onlardan ücret almadık, yemek ücreti de almadık gibi bir ifade çirkindir, ayıptır. Hele hele, sağlık konusunda uzman kişilerin sosyal ilişkilerinde dikkatsizlikle suçlanması, sağlık konusunda hiçbir uzmanlığı olmayan valinin söyleyebileceği sözler olamaz.” ifadelerini içeren açıklama yapmıştı.

Paylaşın:
1148 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ