logo

EREĞLİ KADIN PLATFORMU’NDAN KINAMA EYLEMİ!

  • Kdz. Ereğli Kadın Platformu üyesi bir grup kadın, Gülüç Belediye Başkanı M. Gökhan Demirtaş’ın belediye çalışanı 2 kadını taciz ettiği iddiasına yönelik kınama eylemi gerçekleştirdi.

23 Haziran Cuma günü Gülüç Belediyesi karşısında toplanan Kadın Platformu temsilcileri iddiaların basında yar aldığını belirerek Belediye Başkanı Demirtaş’a tepki gösterdi., Platform sözcüsü Naile Bingöl, söz konusu taciz iddialarını gerekçe göstererek, “istismar faili hala Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Açığa alınmamış ve istismara uğradığını söyleyen kız kardeşlerimizin amiri konumunda görevine devam etmektedir. Belediye Başkanı hemen görevden alınmalıdır. Bizler bu taciz olayının takipçisi olacağımızı ve benzer tüm vakalarda olduğu gibi, bu vakada da yaşanan bu alçakça taciz olayını en ağır duygularla kınadığımız bir kez daha buradan belirtiyoruz. Kız kardeşlerimizin yanındayız. Hukuki süreci de yakından takip edeceğiz” dedi.

“MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”

Ak Parti Hükümetini eleştiren Bingöl, iktidarın ölümü ve şiddeti dayattığını savunduğu konuşmasını “Her şeyi belirlemeye çalışan bir iktidar anlayışları var Kdz. Ereğli kadın platformu ve imzası bulunan kurum ve kuruluşlar olarak, soruşturma sürecinin takipçisiyiz. Siyasi iktidarın mevcut gerici politika ve uygulamaları ile kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismarın önünü açan söylemlerinin. çocuk istismarını erken evlilik adıyla meşrulaştırma girişimlerini. kadına ve çocuğa karşı baskı, şiddet, istismar ve tacizin yoğun biçimde yaşandığı bu dönemde, kadınların ve çocukların haklarına yönelik her türlü müdahaleye karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” sözleriyle sonlandırdı.

İYİ PARTİLİ BÜYÜKALGAN TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan, Kdz. Ereğli Kadın Platformu temsilcileri arasında yer alan İyi Parti Zonguldak İl Kadın Politikaları Başkanı Münevver Büyükalgan da iddiaları sosyal medya sayfasında değerlendirerek şöyle dedi:

“Gülüç Belediyesinde yaşanan kadına taciz olayını derin üzüntüyle takip ediyoruz. Kadına karşı istismar suçunu işleyen kim olursa olsun tavrımız bu konuda nettir. İYİ Parti olarak önceliğimiz kadına karşı şiddet ve istismar vakıalarında kadının üstün menfaatini korumaktır. Hakkını arayan her kadın onurludur. İYİ Parti hakkını arayan her kadının daima yanında olacaktır. Taciz mağdurlarının yanındayız.”

Paylaşın:
508 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ