logo

EREĞLİ LİSESİ’NDE AFET ETKİLERİNİ AZALTMA TATBİKATI

  • Kdz. Ereğli Lisesi’nin Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği Yangın Tahliye Tatbikatı başarı ile gerçekleştirildi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Ereğli Lisesi ve Belediye İtfaiyesi İşbirliği ile ’13 Ekim Afet Etkilerini Azaltma Günü’ kapsamında düzenlenen yangın tatbikatında, 800’den fazla kişi 3 dakikada tahliye edildi, öğrenciler bilinçlendirildi.

Söz konusu tatbikatla ilgili Ereğli Lisesi yönetiminden edinilen bilgiye göre ; Okulun Afete Hazırlık Kulübü danışman öğretmenlerinin koordinasyonu ile görevlendirilen öğrenciler 800’ün üzerinde öğrenci ve personelin tahliyesini sağladı. Senaryo gereği okulda mahsur kalan bir öğretmen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve çıkan yangının nasıl söndürüleceği uygulamalı olarak gösterildi. Binanın tahliyesinin 3 dakikadan kısa sürede ve sorunsuz gerçekleştirilmesinin ardından Belediye İtfaiye Amiri Burak Demirören tarafından tatbikata katılan öğrenci ve öğretmenlere afet etkilerini azaltma konusunda bilgi verildi.

Başarı ile gerçekleştirilen etkinliğin ardından Kdz. Ereğli Lisesi Müdürü İbrahim Aydın ile Danışman Öğretmen Benan Bilgiç, tatbikatı başarı ile gerçekleştiren tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Paylaşın:
221 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ