logo

EREĞLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÜRETİYOR

Kdz. Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, ülke çapında sürdürülen “Mesleki Eğitimde 1000 Okul” projesi kapsamında teori ile pratiği birleştirerek üretimler yapmaya ve kazanç sağlamaya devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Mesleki Eğitimde 1000 Okul” Projesi kapsamında, 81 ilde  belirlenen okullar arasında Kdz.Ereğli  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de yer aldı. Proje programında göre okulun eğitim ve yönetim  kadrosu hizmet içi eğitimlere dahil edilerek mesleki yeterliliklerinin artırılması için çeşitli eğitimler  alırken, öğrenciler de, güzel sanatlar liselerinin gönüllü öğretmen ve  öğrencilerin rehberliğinde yeteneklerine bağlı olarak eğitildiler.

TOSUNEREĞLİ MESLEKİ VE TEKNİK LİSESİ MODEL OLABİLİR

Projeyi yerinde incelemek üzere Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü  Ali Tosun, okulun bölüm ve atölyelerini gezerek  döner sermaye kapsamında yapılan  faaliyetleri inceledi. Okulun çalışmalarının model teşkil etmesini dileyen Tosun, üretim aşamalarını inceledikten sonra yaptığı değerlendirmede, memnuniyet duyduğunu ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı Ders Araçları Yapım Merkezi ile yapılan  protokol çerçevesinde  2 bin  sıranın imalatı için siparişin alındığını, bu siparişten 400 sıra takımının öğretmen-öğrenci çalışmaları ile hazır hale getirildiğini, döner sermayeden de yapılan işin oranına göre gelir elde edildiğini belirten Tosun, okul yönetimine, alan-dal şeflerine, üretimde görev alan öğrencilere teşekkür ederek başarılar diledi.

BELEDİYE SİPARİŞLERİ DE BU OKULDA ÜRETİLİYOR

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin döner sermaye kapsamında Kdz.Ereğli Belediyesi işbirliği ile plaj bölgesi bank ve piknik masaları, sahil İlkyardım kuleleri, kamelya ve mutfak dolapları vb. üretim işleri, bölgedeki okulların kütüphaneleri gibi birçok işi yaparak öğrencilerimize uygulama-deneyimleme şansı vererek hayata hazırlarken mesleki yeterlikler de kazandırmaya devam etmektedir.” denildi.

Paylaşın:
459 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ