logo

EREĞLİ OKULLARINDA “GEÇ GELEN TEKNİK RAPOR” MAĞDURİYETİ!

  • Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde toplam 9 okula “kullanılmaz, yıkım veya güçlendirme gerekir” raporu gelince söz konusu okullar taşınmak zorunda kaldı.

Edinilen bilgiye göre; aralarında Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Ortaokulu, Turgut Reis İlkokulu, Endüstri Meslek Lisesi, Ereğli lisesi, Gülüç Vesile Dİkmen İlkokulu, İzmirlioğlu İlk ve ortaokulu ile Ormanlı İlk ve Ortaokulunun da bulunduğu Kdz. Ereğli’deki toplam 9 okul için “güçlendirme veya yıkım gerektiği” yönünde rapor geldi.

Bir Devlet Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan/hazırlatılan teknik raporun okulların açılmasına az bir zaman kala bürokrasiye ulaştığı ve bu nedenle okullara geç tebliğ edildiği öğrenilirken, öğrenci veli ve eğitim-öğretim kadroları, “taşınma ve ikili eğitim mağduriyeti” yaşadı. Okul yöneticileri ise oluşabilecek bir riski ihtimaline karşı ilgili raporun gereğini yapmak zorunda kaldı.

Konuya duyarlı bazı velilerin ve sendikaların açıklama yaparak yaşanan gecikmeye ve mağduriyete tepki gösterecekleri öğrenildi.

Paylaşın:
591 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ