logo

EREĞLİ OSB VE 14 KÖYÜN SUYU BELEDİYEDEN…

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı arasında imzalanan 2 ayrı protokolle, Organize Sanayi Bölgesi ile 14 köyün içme ve kullanım suyu, belediyeye ait içme suyu arıtma tesisi ve isale hattından sağlanacak.

Kdz.Ereğli Kaymakamlığı ile Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığı arasında organize Sanayi Bölgesi(OSB) ve 14 köyün de faydalanacağı içme ve kullanım suyu temini için protokol imza töreni düzenlendi.

24 Haziran 2021 Perşembe günü saat 11.00’da Kdz.Ereğli Öğretmenevinde düzenlenen törene Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, OSB Müteşebbis Heyeti Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Yeşilusta, OSB Müdürü Övünç Pehlivanoğlu, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve ilgililer katıldı.

POSBIYIK “SOSYAL BELEDİYECİLİĞİMİZ GEREĞİ…”

Törende konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, OSB’ye su sağlanması projesinin 4 aşamalı olduğunu kaydederek, bunları “beş bin metre isale hattı, yüz metreküp kapasiteli su terfi deposu, bin metre terfi hattı ve scada otomasyon sistemi ile kontrol” olarak açıkladı. Proje için gerekli ihtiyaç malzemesinin OSB yönetimi tarafından alınacağını ve ayrıca 1 adet lastik tekerlekli kazıcı-yükleyici iş makinesinin bedelsiz olarak belediyeye vereceğini belirten Posbıyık, işçiliğin ise belediye tarafından yapılacağını söyledi ve “bu çalışma soncunda OSB’ye aylık yaklaşık 20 bin metreküp su verilecektir. “dedi. Posbıyık ayrıca sosyal belediyecilik yaptıklarına söyleyerek, Köylere Hizmet Götürme Birliği ile yapılan Protokol gereği 14 köye belediyeye ait içme suyu arıtma tesisi ve isale hattından içme ve kullanım suyu sağlanacağını açıkladı.

‘OZON TESİSİ’ MÜJDESİ!

Başkan Posbıyık Devlet Su İşleri ile yapılan görüşmeler sonucunda yaklaşık 10 milyon liralık bütçe ile arıtma tesisine ilave “Ozon Tesisi” yapılacağı müjdesini de verdi. Ozon tesisi ile suda ortaya çıkan koku tat renk gibi kalite bozukluklarının giderileceğine dikkat çeken Posbıyık, projenin planlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

ÇORUMLUOĞLU : “SON YILLARIN EN GÜZEL PROJESİ”

Kaymakam Çorumluoğlu ise protokolle Ereğli OSB’nin altyapı sorunu kalmadığını ve ciddi talep oluşmasının bunun bir işareti olduğunu söyledi. “dört dörtlük bir OSB’miz oldu” diye konuşan Çorumluoğlu, OSB’deki 2 bin kişilik istihdamın yeni yatırımlarla artmasının beklendiğini söyledi. Belediye tarafından su sağlanma protokollerinin ihtiyaçtan kaynaklandığını hatırlatarak, şehir merkezinde ve köylerde aynı kalitedeki su verileceğini belirten Çorumluoğlu, “bu ciddi bir imkandır, sosyal adalet sunuyoruz” diye konuştu. Projelerin toplam maliyetinin bir milyon 345 bin tl olduğunu ve 800 bin tel daha harcanmasının beklendiğini ifade eden Çorumluoğlu, son 4-5 yılda yapılmış en güzel projenin zamanında yapılmış olmasından duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum” diyerek taraflara ve emeği geçenlere teşekkür etti. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ise köylerin içme suyu ihtiyacının karşılanmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek taraflara teşekkür etti.

Tören, Kaymakam Çorumluoğlu ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından protokollerin imzalanması ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Paylaşın:
601 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ