logo

EREĞLİ ROTARY KULÜBÜ GUVERNÖR KETREZ’İ AĞIRLADI

2021-2022 Dönemi çalışmalarını sürdüren Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü, 21 Eylül Salı günü Uluslararası Rotary 2430. Bölge 2021-2022 Dönem Guvernörü M. Kemal Ketrez ve eşi Burcu Ketrez’i, kulüp ziyaretleri kapsamında Ereğli’de ağırladı.

UR 2430. Bölge 2021-2022 Dönemi Guvernöri Kemal Ketrez, Kdz Ereğli Rotary Kulübü 2021-2022 Dönem Başkanı Mehmet Can Kutayer ve yönetimi ile birlikte; ilçede çeşitli ziyaretlerde bulunurken, dönem projeleri hakkında bilgiler aldı.

PROKOLÜ ZİYARET ETTİ, GAZETECİLERLE BULUŞTU

Guvernör Kemal Ketrez; Kdz. Ereğli temasları kapsamında 3.Grup Kulüplerden Sorumlu Guvernör Yardımcısı Eray İlhan, Kdz Ereğli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mehmet Can Kutayer ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber Kdz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, TSO Başkanı Arslan Keleş’e bir dizi ziyaret gerçekleştirerek görüş alışverişinde bulundu.

Guvernör Kemal Ketrez ve eşi Burcu Ketrez, eşlerin de yer aldığı grup ile birlikte Kdz Ereğli Kent Müzesi’ni gezerek Kdz Ereğli’nin tarihi hakkında bilgiler edindi. Ardından aynı zamanda üyeleri ile geçtiğimiz yıl Rotary Toplum Birliği kurduğu Kdz Ereğli Elpek Dokuyan Eller Kadın Kooperatifine  bir ziyaretinde bulunarak Elpek Bezi üretimini yerinde inceledi.

İŞ’te Haber Hayat Gazetesinden Doğan Gönüllü’ye röportaj veren ve Ereğli Fm ‘de “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” canlı radyo programına konuk olan Ketrez, Türkiye ve bölgedeki Rotary’nin durumunu, bu dönem yapılacak proje ve çalışmaları ve Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü hakkında paylaşımlarda bulundu.  

ELPEK BEZİ DOKUDULAR

Karadeniz Ereğli’nin yörsel folklarik değerlerinden olan Elpek Bezi’nin üretim sürecini dokuma tezgahlarının başında izleyen Guvernör Kemal Ketrez ve eşi Burcu Ketrez, tezgah başında Elpek Bezi dokumasını deneyimleme fırsatı buldu. Bu ziyarette Kdz Ereğli Rotary Kulübü 2021-2022 Dönem Başkanı Mehmet Can Kutayer’in eşi Janset Ertan Kutayer, Guvernör Kemal Ketrez’in eşi Burcu Hanım’a, 100 yıllık Elpek kumaşından yapılmış özel bir çanta hediye etti.

Akşam kulüp üyeleri ve eşleri ile Tims Fabrika’da gerçekleşen kulüp toplantısında bir araya gelen Guvernör M. Kemal Ketrez ve eşi Burcu Ketrez’e Dönem Başkanı tarafından Elpek Bezi üzerine özel Atatürk silüeti dokunmuş bir çalışma hediye edildi.

Paylaşın:
653 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ