logo

EREĞLİ ŞEHİR MEZARLIĞINDA MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU

Kdz. Ereğli Belediyesi arife gününde şehir mezarlığında Mevlid-i Şerif okuttu. Kabir ziyareti için mezarlıkta bulunan vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterdi.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından şehir mezarlığında Kurban Bayramı arifesinde geleneksel olarak Mevlid-i Şerif okutuldu.

Cuma namazına müteakiben başlayan programa Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, önceki dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programda İlçe Müftülüğü ve belediye din görevlilerince Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu. Daha sonra Mezarlıklar Müdürü Dr. Metin Avcı tarafından dua yapıldı.

POSBIYIK, VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, program sonrası yaptığı konuşmada, Mevlid programını dini bayramların arife günlerinde geleneksel hale getirdiklerini söyledi ve “Allah’a şükür hiç aksatmadan bu geleneği sürdürüyoruz. Her bayram öncesi olduğu gibi bütün mezarlıkları temizlettirdik, her türlü hazırlığımızı yaptık. Benim her zaman söylediğim gibi ‘ölüsüne saygısı olmayanın, dirisine asla saygısı olmaz. Onun için biz gücümüzün yettiği kadar ölülerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Allah hepimize sağlık sıhhat versin. Allah mübarek Kurban Bayramınızı çoluk çocuğunuzla birlikte sağlık içerisinde geçirmeyi nasip etsin ve inşallah bir dahaki bayramlarda da bizleri bir araya getirsin. Hepinizin Kurban Bayramı mübarek olsun.”dedi. 

Mevlid programı sonrası vatandaşlara şeker ve yemek ikramında bulunuldu. 

Program; belediyenin kurduğu SBD TV’den de canlı yayınlandı.

Paylaşın:
582 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ