logo

EREĞLİ, SEL ve FIRTINA FELAKETİNİ YAŞADI!

  • Batı Karadeniz Bölgesinde ve özellikle Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde çok şiddetli oluşan fırtına ve yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Bölge tam bir afet yaşadı.

Ereğli’de sabah erken saatlerde başlayan fırtına nedeni ile bir gemi ikiye ayrılarak Ereğli sahilinde karaya otururken, Ereğli Askeri Liman açıklarında kaybolduğu ifada edilen bir başka gemi ile iletişim kesildi, ayrıca dalga önleyici mendirek kısmen yıkıldı. Derelerin taşması sonucu çarşı merkezi ve sanayi çarşısı sular altında kaldı. Şiddetli fırtınada çok sayda çatı uçtu, ağaçlar devrildi. Ulaşımda ve elektrik enerjisinde aksamalar oluştu. Belediye ekipleri gün boyu olaylara müdahale etti. Kırsal kesimde ise seraları ve alçak kesimleri su bastı.

Kaymakamlık ve Belediye tarafından kriz masası oluşturulan Ereğli’de, Kızılca Köyünde aşırı yağıştan dolayı 4 vatandaş ve araç içerisinde bulunan 2 köpek  Jandarma Asayiş ekipleri tarafından boğulmak üzereyken kurtarılarak güvenli bölgeye tahliye edildi.

İl genelinde eğitim öğretim faaliyetlerine valilik kararı ile bir gün ara verilirken, gün ağarması ile felaketin endişe verici boyutlarının daha da belirginleşmesi bekleniyor.

.

Paylaşın:
385 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ