logo

KELEŞ “EREĞLİ TEMSİLDE VE PAYLAŞIMDA HAKKINI ALMALI!”

  • Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, düzenlediği basın toplantısında zaman zaman iktidarı hizmetlerin eksikliği üzerinden eleştirerek “Ereğli temsilde ve paylaşımda hak ettiğini almalı” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, düzenlediği basın toplantısında 2019 yılını değerlendirdi ve 2020 yılı ile ilgili planlarını açıklayıp gazetecilerle görüş alışverişinde bulundu.

9 Ocak Perşembe günü TSO hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ile yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı.

“ÖRNEĞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR BİRLİKTELİK VE UYUM İLE ÇALIŞIYORUZ”

Keleş, göreve talip olurken bu şehri birlikte yöneteceğiz, paydaşlarımızla ortak akılla yöneteceğiz” dediğini hatırlattı ve “Birlikte çalışmaya inandığımızı söylemiştik. Bu doğrultuda aynı zamanda şeffaf, hesap verebilir ve bunu da her platformda ortaya koyabilecek görüşte ve ehliyette olacağımızı söylemiştik. 2018 Nisan ayının sonunda göreve geldik ve o günden bu yana 20 kişilik meclisimizle, 7 kişilik yönetim kurulumuzla uyum içerisinde gerçekten şehrin her noktasına, dokusuna dokunarak doğru işler yapmaya çalışan bir yönetim birliği içerisindeyiz. Bu doğrultuda kamu, belediye ve iş dünyası olarak birlikte çalışıyoruz ve bu işbirliğinden de açıkçası son derece memnunuz. Bugün yakalamış olduğumuz işbirliği bugüne kadar örneği görülmemiş bir birliktelik ve uyum içerisinde çalışmamızı sürdürüyoruz.” dedi.

2019 YILI FAALİYETLERİNİ ÖZETLEDİ

2019 yılı faaliyetlerini özetleyen Keleş; Oda’nın B sınıfı akrediteden A sınıfı Akrediteye yükseltmek istediklerini, Fakülte kampüsünde avam projenin hazır olduğunu, ilk 6 ayda temellerinin atılmasının beklendiğini söyledi ve Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun çabalarının büyük olduğunu vurgulayarak teşekkür etti.  Keleş ayrıca, Tersanelerden 2’sinin tapusunu alma aşamasında olduğunu,  Postane inşaatının bitme aşamasına geldiğini, Ağır Caza Mahkemesinin Ereğli’ye gelmesinde aktif rol oynadıklarını, Gümrükleme konusunda farklı konularda yetki alma çabasında olduklarını, Kdz. Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin Türkiye’deki 3 oklu ile birlikte Proje Okul Statüsüne kavuşturulduğunu, yurt içi ve yurt dışı organizasyonlara katılmaya devem edeceklerini , Oda bünyesindeki işlemlerin kolaylaştırıldığını ve ucuzlatıldığını belirtti.

“ÜYELERİN ERDEMİR’LE İŞ YAPMA KAPASİTELERİNİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

2019’un birçok açıdan zor bir yıl olduğunu belirten Keleş, Otomotiv sektöründe teşviklerle sıkıntının aşıldığını inşaatta ise Ereğli’nin özel bir sorun yaşadığını ancak çözün noktasına geldiklerin açıkladı.  Erdemir ülkenin göz bebeği olduğunu hatırlatan Keleş, üyelerin Erdemir’le iş yapma kapasitelerini arttırmak istediklerini sözlerine ekledi. Engelli çalışan istihdamı konunda 83 engelliye ağır sanayi dalları dışında iş verilmesini talep eden Keleş, “bu konuda duyarsız kalmayacaklarını düşünüyoruz” dedi.

Keleş,2020 yılında da üyelerle meslek grupları toplantılarında bir araya gelmeye devem edeceklerini sözlerine ekledi.

Soru cevap bölümünde ise; Ereğli’nin birlikte çalışma kültürünü yakaladığını iddia eden Keleş, TSO olarak kampüs yapımı için hayırseverlerin sıraya girdiğini belirterek teşekkür etti ve “bize şu an iş düşmüyor ,düşerse ne gerekiyorsa yaparız” dedi.  İlçe platformu ile Erdemir’in görüşmesinde diyalog yolunun açıldığını bilgi kirliliğinin ortadan kalkacağına inancını tekrarladı. Zaman Zaman iktidarı eleştiren Keleş, TOKİ’nin Zonguldak’ta yaptığı konutlardan Ereğli’ye pay verilmemesi, Stadyum ve yüzme havuzu yapılmaması üzerinden “Ereğli temsilde ve paylaşımda hak ettiğini almalı” diye konuştu.

ATATÜRK FONU DİKKAT ÇEKTİ

Keleş; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi ve söylediği “Tüccar, milletin emeği ve üretimi değerlendirilmek için, eline ve zekâsına güvenilen ve bu güvene lâyık olması gereken kişidir.”cümlesi ile hazırlanmış fon eşliğinde ilk kez konuştu.

Paylaşın:
864 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ