logo

EREĞLİ ÜRÜNLERİ, SANATÇILAR BULUŞMASINDA SERGİLENİYOR

  • Kdz. Ereğli Elpek Dokuyan Eller Kadın Kooperatifi, ‘Uluslararası 17. Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nda Kdz Ereğli’yi temsil etti.

Kdz. Ereğli Elpek Dokuyan Eller Kooperatifi, Ereğli’nin Geleneksel Elpek Bezi ile, 02 Eylül’de başlayan ve Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 17. Geleneksel Sanatçılar Buluşması’na katıldı.

Etkinlikle ilgili gazetemize bilgi veren Kooperatif Başkanı Nigar Duman; ilçenin kültürel değerlerinin tanıtımında önemli rol oynayacak etkinliğe davet edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dokuma sanatına iz bırakmak, sanatı yaşatmak ve kadınlarımıza iş istihdamı sağlamak amacıyla çıkmış olduğumuz bu yolda Kaymakamlığımızın ve ulaşımımızı da sağlayan Kdz.Ereğli Belediyemizin Sayın Başkanımız Halil Posbıyık’ın büyük desteklerini gördük. Teşekkür ederiz.” dedi.

10 GÜN SÜRECEK

02 Eylül / Cuma günü Pendik Sahil Meydanında açılışı yapılan ve 11 Eylül’e kadar sürecek olan Uluslararası 17.Geleneksel Sanatçılar Buluşmasında geleneksel sanatlarda workshoplar ve sergiler gerçekleşecek. Ziyaretçilerini sanat ve sanatçıyla buluşturacak festivalde cam füzyon, halı dokumacılık, çini, ahşap, bakır işleme gibi pek çok sanat dalına dair workshoplar yapılacak. Ereğli’nin geleneksel dokuma ürünü Elpek Bezi ile hazırlanmış ürünlerle festivale katılan Elpek Dokuyan Eller Kadın Kooperatif üyeleri de, birbirinden özel ürünlerle etkinlikte ziyaretçilerini ağırlarken, ilçenin kültürel mirasını festival ziyaretçilerine tanıtmaktan gurur duyacaklarını belirtti.

Paylaşın:
846 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ