logo

EREĞLİ’DE ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Kdz.Ereğli’de yeni adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kdz.Ereğli’de yeni adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Devrim Bulvarı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Zonguldak Barosu İlçe Temsilcisi ve Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Eren Demircan, burada yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinden bir an önce kurtularak sağlıklı günlere kavuşma temennisinde bulundu.

“KURTULMANIN YOLU TEDBİRLERE UYMAK”

Salgından kurtulmanın yolunun tedbirlere uymak olduğunu anlatan Demircan, “Hal böyle iken tedbirleri dikkat edilmemesi sadece şahsın kendisini değil şahıslar nezdinde tüm toplumu ilgilendirmektedir. Ancak hiç şüphe yok ki geçmişte olduğu gibi bu badireyi de toplumca el ele vererek aşacağımızdan hiçbir şekilde şüphemiz bulunmamaktadır” dedi.

“ADALET ARAYAN TOPLUM SAVAŞÇISI”

Asli görevi savunma olan avukatların toplum ve toplumsal sorunlarla da iç içe olduğuna değinen Demircan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Çoğu zaman biz hukukçular meydana gelen olaylara çok farklı çerçeveden bakabilmekte ve çok farklı yorumlar yapabilmekteyiz. Bu durum esasen bizleri toplumdan ayırıyormuş gibi görünse de aksine toplumu her konuda aydınlatabilme ve de doğru yola sevk edebilme görevini de her zaman avukatlar üstlenmiştir. Kendisini ilgilendirsin ilgilendirmesin, nerede bir hukuksuzluk, nerede bir insan hakları ihlali durumu meydana gelse orada hemen avukatlar asli görevlerini yapmaktadır. Yani avukat sadece adalet saraylarında değil her yerde her koşulda ve tüm olumsuzluklara rağmen adalet arayan bir toplum savaşçısıdır.

“BAĞIMSIZ BİR YARGI DÜZENİ…”

Savunmanın asli unsuru olan bizler bu yeni adli yılda da mahkemeler tarafından verilecek olan kararların adalet duygusunu tam anlamı ile tatmin ederek toplumda huzur ve güven ortamını sağlayan, insanı hukukun merkezine yerleştiren, hak ve özgürlüklerin güvencesi olan bağımsız bir yargı düzenine ulaşılmasını, amaçlarını taşımasını temenni ederken, biz avukatlar olarak ta geçmişte de olduğu üzere bu hususların en iyi şekilde gerçekleşmesi adına elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisinde olacağımızı taahhüt ediyoruz.

“AVUKATLARA HAK ETTİKLERİ SAYGI TEKRAR KAZANDIRILMALI”

Günümüzdeki toplumsal algıya baktığımızda avukatlık mesleğinin hak ettiği değeri ve itibari görmediğini, avukata güven ve saygının gitgide yitirildiğini müşahede etmekteyiz. Meslek onuruna ve saygınlığına aykırı bu algının düzeltilmesi ve avukatlara hak ettikleri saygınlığın tekrar kazandırılması için gerekli tedbirlerin alınması, mesleğin icrasına yönelik gerekli iyileştirmelerin yapılması oldukça elzemdir. Yeni adli yıl içerisinde meslektaşlarımızın karşılaştığı sorunların çözüme kavuşturulması ve avukatlık mesleğinin şartlarının daha da iyileştirilmesini diliyoruz.”

Paylaşın:
483 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ